Към 16,00 часа избирателната активност е 34,16%, като най-високата е

...
Към 16,00 часа избирателната активност е 34,16%, като най-високата е
Коментари Харесай

ЦИК: 34,16% е избирателната активност в страната към 16:00 ч. Най-висока е в Челопеч, най-ниска - в Добрич

Към 16,00 часа изборната интензивност е 34,16%, като най-високата е в Община Челопеч 75,15%. Най-ниска е в Добрич - 23,18%. В няколко общини в някои от кочаните са се появили бюлетини без номерация.
 
Такива случаи са докладвани от Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Гласовете, подадени на такива бюлетини, ще бъдат регистрирани, съобщи представителят на ЦИК Росица Матева.
 
Бюлетините в няколко кметства в Мездра, Първомай, Роман и Шумен са свършили. На тях ЦИК е наредила да ксерокопира бюлетини и да ги номерира с последващата номерация. Там изборният ден няма да бъде удължаван. 
 
" Обстоятелството е, че е деклариран по-малък брой за печатане и откакто са подадени заявки от гласоподаватели, които имат право да гласоподават по сегашен адрес, не е поправена поръчката за тираж на бюлетините. Ще продължи гласуването в секции ", увери Матева. По нейни думи изборният ден върви обикновено. От ЦИК обявиха още, че бюлетините не се изипват и не се отварят урните, когато се изпълнят с хартиени бюлетини. Правилата са кутията да се облепва и запечатва, след което се взима нова.  Спрямо 2019 година интензивността на вота към 17:30 е била 43.55 %.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР