Към 15 ч. вчера на трасе Входящи автомобили“ на ГКПП

...
Към 15 ч. вчера на трасе Входящи автомобили“ на ГКПП
Коментари Харесай

Удар на гранична полиция на ГКПП Илинден ! Задържаха камион с дрога за над 200 000 лв

Към 15 ч. през вчерашния ден на трасе „ Входящи коли “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил „ МАН “ с българска регистрация, пренасящ по документи домакинска хартия.
Гранични служители на реда и митнически чиновници направили взаимна инспекция, в това число посредством сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се транспортират найлонови пакети. При последвалата физическа инспекция е открито, че те са 37 на брой, от които 36 пакета с тегло 45, 903 кг съдържат канабис и един, с тегло 2, 508 кг - хашиш. Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на към 200 000 лв..
Шофьорът, на 46 години, е арестуван, формирано е досъдебно произвеждане в ГПУ – Гоце Делчев.
Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят дейности по следствието за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, прочие 1 Наказателен кодекс – контрабанда на високорискови наркотични субстанции.
Днес мъжът е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие. С разпореждане на Окръжна прокуратура - Благоевград той е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР