Към 11 часа е преустановено гласуването с 15 машини в

...
Към 11 часа е преустановено гласуването с 15 машини в
Коментари Харесай

Дневникът е подправен: ЦИК проверява защо подобен текст се появява на някои от неработещите машини

Към 11 часа е прекратено гласуването с 15 машини в страната и в съответните секции е преминато на гласоподаване с хартиени бюлетини. На няколко места има по две машини за гласоподаване, едната не работи и продължава гласуването с втората машина, добави Матева.

На три от машините, които са сменени с гласоподаване с хартиени бюлетини, се е изписал надпис " Дневникът е фалшифициран ".

" Тепърва ще се проучва за какво се появява този текст. За първи път получаваме информация за изписване на подобен текст ", разяснява Росица Матева от ЦИК.

2 тъжби за предизборна пропаганда и социологически изследвания в изборния ден са постъпили в ЦИК. Става въпрос за изявления в интернет уеб сайтове, разгласи Росица Матева от ЦИК.

Към момента има 10 сигнала за проблеми с гласоподаване, само че на всички места всички секционни изборни комисии работят. Изборният ден е открит и протича обикновено, увери Матева.

12 934 е общият брой на секциите у нас и в чужбина. В 3264 от тях се гласоподава с хартия. Подвижните секции са 292. В лечебните заведения в страната са разкрити 121 секции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР