Каляри изненадващо победи с 2:1 Интер като домакин в среща

...
Каляри изненадващо победи с 2:1 Интер като домакин в среща
Коментари Харесай

"Каляри" шокира "Интер", Десподов влезе и изработи дузпа

" Каляри " изненадващо победи с 2:1 " Интер " като хазаин в среща от 26-ия кръг на италианската Серия " А ". Българският национал Кирил Десподов влезе като запаса в 81' и съумя да създаде дузпа, която обаче не бе превърната в гол.

С трите точки " червено-сините " остава 14-и, само че към този момент с актив от 27 точки - на 9 над рисковата зона. " Интер " пък понесе тежък удар по упоритостите си за присъединяване в Шампионската лига. " Нерадзурите " са на трето място с 47 точки, само че може да се свлече до петата позиция, в случай че " Милан " и " Рома " завоюват своите мачове от кръга.

Двубоят на " Сарденя Арена " стартира с доста борба, като и двата отбора нападнаха самоуверено. В 13' срещата бе прекратена, с цел да се отдаде респект към някогашния италиански национал и капитан на " Фиорентина " Давиде Астори, който умря преди година. Последният прекара 8 сезона в отбора от Сардиния и бе любим на тифозите.

Паузата оказа помощ повече на " Каляри " и отборът на Роландо Маран взе самодейността. Стигна се до 31', когато Чепители засече с глава центриране на Чигарини и направи стража на " Интер " Ханданович беззащитен. Интересното е, че това бе първото попадение за " Каляри " през актуалната акция, маркирано от бранител.

Последваха още напрегнати моменти пред вратата на гостите, преди те да изравнят в 38'. Заместникът на Мауро Икарди - Лаутаро Мартинес прати топката в мрежата зад Краньо, възползвайки се от центриране на Наинголан.

Две минути преди почивката " Каляри " още веднъж излезе напред в резултата посредством Паволети, който се разписа от воле.

" Интер " бе по-активен през втората част, само че пропуски направиха Политано, Перишич и Мартинес.

В 81' в игра за домакините се появи българския национал Кирил Десподов. Фланговият футболист се включи чудесно и в 91' съумя да създаде дузпа. Десподов получи топката в наказателното поле, в първия миг изгуби надзор над нея, само че след това бе фаулиран и реферът уточни бялата точка. Зад топката застана Барела, който обаче стреля над вратата.

" Каляри " въпреки всичко запази задатъка си до края на срещата и сервира изненадата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР