Калоян Петков, Business Intelligence Team Lead към ExperiaBulgaria с Ph.D

...
Калоян Петков, Business Intelligence Team Lead към ExperiaBulgaria с Ph.D
Коментари Харесай

Има или няма проблем с държавния дълг

Калоян Петков, Business Intelligence Team Lead към ExperiaBulgaria с Ph.D по финанси, във фейсбук
Въпреки упреците на прокремълските партии (ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, " Възраждане " ) у нас държавното управление прави невероятна работа по ръководството на външния дълг:

растежът на дълга по отношение на януари 2021 е 8.7% при напредък на Брутният вътрешен продукт от над 17%; към април 2022 дългът е 21.4% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който в края на мандата на ГЕРБ е близо 25%; новопоетият дълг през ноември 2021 действително е затрупан от разплащането през март 2022.
Дашбордът е направен от ABIR Analytics с източник Министерството на финансите.
Правителството сполучливо финансира редица стратегии за подкрепяне на икономическите сътрудници, без да усилва дълговата тежест. Това е допустимо с помощта на бързорастящия Брутният вътрешен продукт, което е още един знак, че българската стопанска система бумти за разлика от това, в което се пробват да ни убедят.
Реклама
Внушенията за " проблем с дълга " са неоснователни, изключително в случай, че кабинетът поддържа по-ниско съответствие дълг/БВП от кабинетите на ГЕРБ, до момента в който " излива " пари за подкрепяне на българите.
ABIR Analytics с източник Министерството на финансите Свързани публикации Странна липса на действителни диспути по вота на съмнение за кабинета " Петков " 21 юни 2022, 14:53 Свалянето на Никола Минчев - митинги и генерална подготовка за вота на съмнение против кабинета " Петков " 16 юни 2022, 17:55 Четирите риска за стопанската система, в случай че няма парламент и постоянно държавно управление 9 юни 2022, 11:26 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Коментари и анализи
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР