Калории тук, калории там. Не е нужно да откачате при

...
Калории тук, калории там. Не е нужно да откачате при
Коментари Харесай

Калорични храни, от които ще отслабнете

Калории тук, калории там. Не е нужно да откачате при споменаването на тази дума или при мисълта за „ високо калорична " храна. Тя не ви е зложелател и може даже да ви помогне да отслабнете. Тялото ви се нуждае от сила всеки ден, по тази причина се фокусирайте върху потребните калории, а освен върху количеството.

Ето няколко високо калорични храни, които ще ви оказват помощ да стопите килограми:
Разтопено масло
Напук на всеобщото мислене, маслото не е „ неприятна " храна. То съдържа доста питателни калории, които ще ви заредят с положителни мазнини и ще ви оказват помощ в пътя към отслабването.

Банани
Да, те съдържат въглехидрати и са измежду най-калоричните плодове, само че пък ви държат сити и дават сила на мускулите. Затова е най-добре да ги приемате преди или след подготовка.

Пълномаслено мляко
Влизайки в супермаркета, ни заливат оферти за ниско маслено мляко, органично мляко и всевъзможни заместители на мляко. Въпреки по-големия брой калории е най-добре да заложите на пълномасленото мляко, защото то ви обезпечава задоволително протеини и положителни мазнини, които понижават неприятните.

Жълтък
Много диетични проекти включват омлет или бъркани яйца, само че без жълтък. Жълтъкът в действителност е потребен, тъй като съдържа витамин А, К2 и витамините от групата В. Тези хранителни субстанции оказват помощ за укрепване на метаболизма, което пък води до по-голям разход на калории.

Ядки
Според доста теории ядките са добра храна в процеса на намаляване, само че не и такива като кашу и фъстъци. Истината е, че е хубаво да се употребяват по малко и сурови. Те съдържат фибри, протеини и потребни мазнини и са чудесна следобедна закуска, само че в умерени количества.

Олио
На пазара има доста разновидности олио. Дори слънчогледовото има своите плюсове и не е нужно да замествате всичко със зехтин. Използвайте предлаганото многообразие, въпреки всичко става въпрос за 1-2 лъжички в процеса на готвене или на правене на салата.

Фъстъчено масло
Домашното фъстъчено масло е страхотна опция за тези, които желаят да отслабнат. Причината, заради която доста теории отрязват фъстъченото масло от диетичните режими на хранене, е че модифицираното фъстъчено масло съдържа транс мазнини и скрити калории, които или ще забавят процеса на намаляване, или ще го спрат изцяло. Фъстъчено масло е богато на протеини и затова е ужасно за междинна закуска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР