Калин Калпакчиев и Соня Найденова не искат да получат обезщетения

...
Калин Калпакчиев и Соня Найденова не искат да получат обезщетения
Коментари Харесай

Членовете на съдебния съвет си тръгват с бонуси

Калин Калпакчиев и Соня Найденова не желаят да получат компенсации за овакантяване на Висшия правосъден съвет, каквито сътрудниците им си измислиха. Двамата желаят тематиката да бъде разисквана още веднъж през днешния ден по време на съвещанието на пленума на съвета, оповестява " Де факто ". Не е ясно обаче дали болшинството въобще ще допусне точката за разглеждане.

Става дума за привилегията, изравнила членовете на съвета с настоящите магистрати за приемане на компенсации при овакантяване. На 16 март т.г. пленумът на Висш съдебен съвет гласоподава, че стажът в съвета, както и в Инспектората към него, в действителност е магистратски стаж и отвори вратата кадровици и инспектори (включително бивши) да желаят великодушни компенсации при напускането си – максимутът са 20 брутни заплати.Привилегията е " мнима и неприемлива ", защото сходно приравняване в закона няма, скочи още тогава малцинството във Висш съдебен съвет.

Членовете на Висш съдебен съвет получават най-високите заплати в системата, равни на ръководителите на двете висши съдилища и на основния прокурор. Възнагражденията бяха избрани от Народното събрание по гледище на самите членове на Висш съдебен съвет.

На 13 септември представляващият Висш съдебен съвет Димитър Узунов е упълномощил на основния секретар на съвета да се събере нужната информация, обвързвана с установяване размера на компенсацията на всеки член на кадровия орган, да се приготвят заповедите и парите да бъдат платени до 3 октомври, когато изтича мандатът на сегашния състав на съвета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР