Калифорнийската ветроходка Аби Съндърланд съобщи, че яхтата, която изоставила в

...
Калифорнийската ветроходка Аби Съндърланд съобщи, че яхтата, която изоставила в
Коментари Харесай

Откриха лодката на най-младата ветроходка, опитала да обиколи света сама, изгубила се през 2010-а

Калифорнийската ветроходка Аби Съндърланд заяви, че яхтата, която изоставила в Индийския океан през 2010 година в несполучлив опит да направи околосветско странствуване, е открита на австралийски остров, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията в Австралия е удостоверила, че 12-метровият кораб, локализиран на 20 км от южния австралийски остров Кангаро, е яхтата " Уайлд айс " на Съндърланд.

През 2010 година Съндърланд направи опит да стане най-младата ветроходка (тогава на 16 години), която е обиколила света сама. Но на 10 юни 2010 година при стихия в Индийския океан нейната яхта счупва мачта и се постанова младата спортистка да напусне плавателния съд. Два дни по-късно тя е избавена от френски рибарски транспортен съд на 3200 км западно от Австралия.

" Намирането на яхтата разсъни у мен положителни и не толкоз положителни мемоари, само че беше доста вълнуващо ", сподели 25-годишната ветроходка. Тя добави, че се надява видеотехниката, с която желала да снима пътешествието си, да се намира на яхтата.

По данни на австралийската полиция обаче, плавателният съд още веднъж е липсващ и е допустимо да е потопен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР