Калеб Юън от Лото Судал спечели последния 21-и етап в

...
Калеб Юън от Лото Судал спечели последния 21-и етап в
Коментари Харесай

Калеб Юън спечели последния етап в Тура

Калеб Юън от " Лото Судал " завоюва последния 21-и стадий в Тур дьо Франс и се затвърди като най-хубавия спринтьор в надпреварата. Той взе своята трета етапна победа през 2019 година, като беше най-силен в кралския спринт на Шанз Елизе.

Състезателят на белгийския тим беше най-силният спринтьор във втората половина на Тура, като всичките му победи пристигнаха след първия почивен ден. Юън завоюва 11-ия, 16-ия и последния 21-и стадий. Той е и единственият спринтьор с повече от една етапна победа.

Последният стадий от Тура (128 км от Рамбуйе от Шанз Елизе) особено беше с безгрижно начало и фотоси за спомен на множеството от спринтьорите. Едва след влизането в Париж за осемте обиколки към Триумфалната арка, колоездачите подвигнаха скоростта. Въпреки някои офанзиви спринтьорите не изпуснаха своя късмет и се стигна до огромна борба сред тях.

В последния завой част от извеждането на тимовете се раздра, като без шансове останаха Елиа Вивиани и Петер Саган. Юън беше с най-висока скорост на финалната линия и изпревари Дилан Хроневехен. Трети се подреди Николо Бонифацио от " Тотал ".

Всички любимци минаха стадия без проблеми и Еган Бернал стана първенец в Тура. Колумбиецът е третият най-млад първенец в надпреварата (22 години и 196 дни) и най-младият за последните 100 години. Бернал затвърди превъзходството на " Инеос ", като е четвъртият друг колоездач на отбора спечелил купата.

Британският тим завоюва за седми път в последните осем години. Втори приключва съотборникът на Бернал Герант Томас, първенец от предходната година. На подиума се качва и Стивън Краусвайк, за който това е най-хубав резултат в огромните обиколки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР