kaldata.comКитай е все по-близо до старта на мисията към Марс

...
kaldata.comКитай е все по-близо до старта на мисията към Марс
Коментари Харесай

Ракетата за китайската мисия към Марс вече е на площадката за изстрелване

kaldata.com

Китай е все по-близо до старта на задачата към Марс Tianwen-1. Ракетата, която ще се употребява, към този момент е на стартовата площадка. Изстрелването ще се случи от Център за галактическо изстрелване Wenchang в провинция Хайнан в Южен Китай. Мисията ще стигне до орбита с ракетата Long March-5.

Плановете са за изстрелване в края на юли или началото на август. Китай към момента не удостоверява дата за началото на задачата, само че се спекулира, че това ще е 23 юли. На този ден се отваря прозореца за стартиране.
Преместването на ракетата до платформата лишава към два часа
В момента се правят последни проби. Long March-5 е минала през редица пробни излитания, само че задачата Tianwen-1 ще е нейният действителен дебют. Това ще е и първият път, в който ракетата ще изпрати обект в трансферната орбита Земя-Марс.

За незапознатите с задачата Tianwen-1, това е упорит план, който цели да извърши орбитиране, кацане и обхождане в една задача. Надеждите на Китай са да събере научна информация от Марс.

В момента подготовката за задачата е с фокус върху зареждането на ракетата с гориво и последни инспекции, показват от SlashGear.
Марсоходът е подготвен за дилемите си
Китайските управляващи смятат задачата за първа стъпка към осъществяването на по-мащабният държавен план за планетарно проучване. При триумф, това ще е първата задача, при която с една ракета се придвижва цялото съоръжение за орбитиране, кацане и обход.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР