Калавритският митрополит от Църквата на Гърция Амвросий отправи критика към

...
Калавритският митрополит от Църквата на Гърция Амвросий отправи критика към
Коментари Харесай

Гръцки митрополит критикува Вселенския патриарх, че разцепва православието​

Калавритският митрополит от Църквата на Гърция Амвросий насочи рецензия към Вселенския патриарх Вартоломей за това, че подхваща дейности, които биха могли да провокират ерес в православието, оповестява ТАСС, като се базира на гръцката църковна осведомителна организация " Ромфеа ".

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" За страдание, през последните няколко години наподобява, че Светейшият патриарх на Константинопол (Истанбул) Вартоломей си е сложил за цел разцеплението на православието ", написа Калавритският митрополит. Според него началото на тези опити е било сложено " с доста сърдечните връзки сред Ватикана и Константинопол ", а по-късно е последвал " сякаш Светия Всеправославен събор " на остров Крит през юни 2016 година, на който, съгласно Амвросий, са взети решения против православието, а и четири от четиринайсетте православни църкви са отказали да вземат участие в него.

" Последното неправилно деяние на нашия патриарх е с Украинската черква! Не ни стигаха толкоз доста други проблеми, а нашият патриарх е на границата на църковен ерес на Патриаршията с великата Руска черква! ", написа Калавритският митрополит. Той упреква Вселенския патриарх, че има желание да признае разколническата Украинска черква в ущърб на каноничната, която е в състава на Московската патриаршия. Според Амвросий това слага православието на прага на нов ерес, който, комбиниран с вътрешната битка след " псевдосъбора " на остров Крит, прави ситуацията на Църквата в наши дни изключително трагично.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР