Каквото и да ви се обещава, изборът е мажоритарен -

...
Каквото и да ви се обещава, изборът е мажоритарен -
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева по Дарик: Каквото и да ви се обещава, планирано е всичко

" Каквото и да ви се дава обещание, изборът е мажоритарен - планувано е всичко ", заявив “Кой приказва ”политологът Татяна Буруджиева.

" Трябва да се съблюдава законът, би трябвало да има право на избор за машини. Тетрябва да имат нужната подготовка, те би трябвало да бъдат настроени ", разяснява тя.

" Няма машина, която подсигурява 100% сигурността на вота. Не би трябвало да се споделя, че гласуването с бюлетини е по-точно, или пък това с телефон. Няма най-справедлив способ за гласоподаване ", заявиполитологът Георги Киряков.

" На хората би трябвало да се даде право на избор ", добави той.

Татяна Буруджиева показа, че акциите са се трансформирали и в някои случаи са станали " недъгав метод " за конкуриране за изборите. Тяподчертаважността на това по какъв начин се избират претендентите и по какъв начин се показват пред гласоподавателите. Тя също по този начин отбелязва, че " локалната власт се трансформира в едно поле за изява ", само че за сполучливо ръководство е нужен опит и знание на процесите.

Георги Киряков добави, че при локалните избори се натъртва на избора на персони, които имат волята да ръководят общините. Въпреки това този избор може да има въздействие от външни фактори и управляващи: " Набляга се на това, че би трябвало да изберете мен, тъй като имам волята, само че в действителност нямам; тъй като идва някой, който ти постанова по какъв начин да управляваш. "

Георги Киряков и Татяна Буруджиева обсъдиханачина, по който се образува болшинството в локалните общности и области. " Съществуват разнообразни вариации и тактики, които могат да бъдат употребявани, като това съставлява значим детайл в изборния развой ".

Политолозите разгледахаи процеса на образуване на болшинството в локалните общности и райони: " Планирано е всичко в общините, само че този избор е мажоритарен, преценя се кой да ръководи ", казаТатяна Буруджиева.

Георги Киряков подчертанеобходимостта от образование и подготовка на претендентите, изключително за ролята на общински консултант, като сподели, че опитът и знанието са от значително значение за сполучливо присъединяване в политическия развой: " Не може, в случай че не си осведомен със стъпките за общински консултант, занапред да започваш да се учиш и да навлизаш в сферата "

Татяна Буруджиева акцентира значимостта на опита и логиката на ръководство, като уточни, че локалната власт би трябвало да бъде осъществена от квалифицирани и готови лица: " Трябва да има логичност на ръководството, не може без да имаш опит, без да си задоволително осведомен с това, което ще правиш, да имаш искания да управляваш "

Според Георги Киряковкандидатите би трябвало да се приготвят и да изградят фрагменти, с цел да могат да дават качествено ръководство: " Трябва да се приготвят фрагменти да се върви по стълбичката ".

" Трябва тимного време, до момента в който навлезеш в дълбоките води на ръководството ", заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР