Каквото и да си говорим, доматите са едни от най-вкусните

...
Каквото и да си говорим, доматите са едни от най-вкусните
Коментари Харесай

Ако искате цяла зима да имате домашни и вкусни домати, направете ето ТОВА

Каквото и да си приказваме, доматите са едни от най-вкусните зеленчуци. Почти всеки един от нас обича да ги похапва на салата или под друга форма.

Домакините избират да ги консервират, тъй че цяла зима да имат домашни зеленчуци. Те обаче не съумяват да запазят всичките си потребни свойства, когато преминат през развой на консервиране.
 Грешките, които всяка стопанка позволява при подготвяне на домати за зимата Грешките, които всяка стопанка позволява при подготвяне на домати за зимата
Със сигурност всяка стопанка се е сблъсквала с сходен проблем най-малко един път: след отваряне на буркана схваща, че доматите са негодни за...

Днес ще ви споделим за един неповторим трик, с помощта на който няма да се постанова да затваряте капачки като обезумели.

Как да съхраняваме доматите за зимата?

Пригответе си количеството пресни домати, които желаете да съхранявате за през зимните месеци. Почистете ги и ги измийте усърдно. След това премахнете обелките им и ги смелете в блендер.

Имате алтернатива да ги смачкате и на ръка, само че това повече би ви затруднило. Когато ги смелите в блендер, се получава еднородна примес.
 Ако видите това, по-добре не яжте доматите Ако видите това, по-добре не яжте доматите
Лятото е към края си и по това време на годината градинарите прибират реколтата. Но е належащо да бъдете бдителни - някои зеленчуци м...

Ако смятате, че получената примес е прекомерно водниста, можете да изчакате известно време, до момента в който бистрият сок не се изцеди. Тази доматена каша прехвърлете във формички, каквито вие прецените, и оставете във фризера.

След време, когато решите да приготвите нещо вкусно за фамилията си, извадете толкоз формички, колкото желаете, и ги прибавете към ястието. Вкусът на всяка една манджа ще е още по-фантастичен, а потребните свойства на доматите ще се запазят.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР