Какво точно се случва на “Смокиня” не може съвсем да

...
Какво точно се случва на “Смокиня” не може съвсем да
Коментари Харесай

Сагата ”Бетономорие”: Бетон се лее на ”Смокиня”

Какво тъкмо се случва на “Смокиня” не може напълно да се види. Обектът е заварден, а линията не попада за пръв път в публичното полезрение за тази година.

Само допреди месец Министерството на туризма санкции концесионера на плажа с близо 4 хиляди лв. поради нарушена целокупност на плажната линия. Той обаче твърди, че всичко е законно и разполага с нужните разрешителни, а тежката техника, която се появи, е изцяло законна.

ФрогНюз напомня, че багерите на плаж “Смокините - север” край Созопол провокираха скандал, след изтекли в обществените мрежи фотоси. Проверката на място е открила, че по цялата си дължина плажът е с нарушена повърхнина и следи от верижна техника. На места теренът е бил изравнен.

За следващия екскаватор на плаж “Смокиня” пък се заприказва предходната седмица. Кметът на Созопол изясни, че не виждал строителство, а монтажни действия.

Пред OFFNews инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България изясни, че е сезирал служебния министър председател Стефан Янев за протичащото се, както и Министерство на регионалното развитие, Министерството на туризма и президента Румен Радев.

" Вулгарното отношение към изключителната държавна благосъстоятелност от страна на част от краткотрайните ползватели (т.нар. концесионери) на изчерпаемите естествени запаси на страната ни, явно е подбудена от впитото в публичното мнение от страна на досегашното ръководство, че всичко им е разрешено, когато един път са стъпили на “своя” плаж ", написа той до ведомствата.

Според експерта от министерството на околната среда и водите са се заели съществено с казуса, а дали Министерството на туризма и Министерство на регионалното развитие правят нещо не знаел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР