Какво ще се случи с Челси? Въпросът, който от вчера

...
Какво ще се случи с Челси? Въпросът, който от вчера
Коментари Харесай

Бъдещето на "Челси": Какво ще стане с продажбата, трансферите, билетите и треньорите?


Какво ще се случи с " Челси "? Въпросът, който от през вчерашния ден държи напрегнат футболните почитатели! След тежките наказания, които английското държавно управление наложи на притежателя на клуба в последните 19 години Роман Абрамович, се търсят отговори на няколко въпроса.

Руският предприемач, който е считан за доближен до президента Владимир Путин, няма право да търгува с физически и юридически лица от Англия, да влиза в страната, а цялото му имущество е запорирано, включително клубът. От Би Би Си потърсиха специалисти, с цел да дадат мнение по наболелите тематики.

Може ли " Челси " да продължи да играе мачове?
Да. Клубът има специфичен лиценз, публикуван от държавното управление, който му разрешава да довърши сезона при мъжете и дамите. Вчера (10 март) " Сините " победиха " Норич " с 3:1 в среща от Висшата лига.

Снимка: Reuters


Как ще се отрази обстановката на почитателите, които желаят да посетят мачовете?
Притежателите на сезонни карти може да посещават срещите. Билетите, пуснати в свободна продажба, и закупени преди 10 март, също няма по какъв начин да бъдат анулирани. Затворени остават обаче почитател магазините.

Какво ще стане със сезонните карти за идната акция?
Валидни досега са единствено карти, поръчани преди 10 март. Сделките (като закупуване на билети и карти) преди налагане на глобите, може да бъдат приключени.

Може ли " Челси " да реализира прехвърляния?
Докато ограниченията са в действие, това е невероятно. Клубът не може да прави нито входящи, нито изходящи прехвърляния. Не може и да преподписва контракти с сегашни футболисти. Това значи, че играчи като Антонио Рюдигер и Сесар Аспиликуета скоро могат да станат свободни сътрудници.

Снимка: Reuters


Ще получават ли чиновниците и футболистите заплатите си до края на сезона?
Специалният лиценз от държавното управление подсигурява изплащането на месечните хонорари. Той обаче важи до 31 май, а Министерството на финансите има право да го приключи и промени когато и да е.

Какво ще стане с треньорите?
Тук всичко зависи от самите тях. Томас Тухел и наставникът при дамите Ема Хейс имат настоящи контракти и за момента изплащането на възнагражденията им е несъмнено. Дали обаче те ще останат да работят при такива неразбираеми условия? И по какъв начин ще реагират съперниците на " Челси "? Предстои да разберем.

Снимка: Reuters


Може ли клубът да бъде продаден?
Още с първите военни удари на Русия против Украйна Роман Абрамович съобщи, че желае да се раздели с клуба, който има от 19 години. През предходната седмица той задвижи процедура по продажба, като се смяташе, че може да завоюва към 3 милиарда $.

Сега продажбата ще се води от Министерство на финансите на Англия, а сумата може да спадне доста.

Може ли " Челси " да продължи да взе участие в европейските клубни шампионати?
В момента отборът играе на осминафинал в Шампионската лига против " Лил ", а след първия мач води с 2:0. Реваншът е на 16 март. Засега няма заплаха от изхвърляне на британците от конкуренциите, макар че сигурно от УЕФА наблюдават обстановката. Притесненията идват от обстоятелството, че за домакинските мачовете може да не се продават билети.

Снимка: Reuters


Как " Челси " ще пътува за гостуванията си?
Правителството е определило бюджет от 20 000 паунда за посещение. " Сините " ще би трябвало да се вместят в тази сума, макар че тя наподобява прекомерно ниска.

Какво ще вършат спонсорите?
Вече има първа компания, разтрогнала контракта си с клуба - компанията за телекомуникации, чието лого стоеше на фланелките на играчите. Клубът в действителност има редица сътрудници, а те сами ще вземат решение какво ще вършат.

Снимка: Reuters


Ще банкрутира ли " Челси "?
Да, има и подобен вид. Ако " Челси " не може да заплаща сметките си, може да влезе в процедура по банкрут и да загуби 9 точки. Не е ясно какъв брой са спестените средства на клуба, само че сигурно глобите против Абрамович ще спрат неговата месечна финансова поддръжка. Вероятно това е сюжет, който от държавното управление ще се пробват да избегнат с всички сили.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР