Какво ще се случи на есен е големият въпрос и

...
Какво ще се случи на есен е големият въпрос и
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Дори терористичен акт не върна света назад, както вирусът го направи

Какво ще се случи на есен е огромният въпрос и това е, което ни тормози. Това сподели държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в студиото на Българска национална телевизия.
За отпадане на маските на закрито за имунизирания личен състав, Кунчев разясни, че там, където има скупчване на доста хора няма по какъв начин да не се носят маски. При тези ниски стойности е допустим рискът в по-малките пространства като фризьорските салони, дребните магазини и дребните спортни уреди, да не се носи маски, тъй като не крие някакви опасности, означи той. 
 Ангел Кунчев разяснява пенсионирането на проф. Кантарджиев Ангел Кунчев разяснява пенсионирането на проф. Кантарджиев
Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява нестихващите митинги в отбрана на пенсионирането на проф. Тодор Кантард...
Продължават разногласия кое по какъв начин да бъде по механизъм, по който заповедта да влезе в деяние. За градския превоз и огромните уреди маските остават. 
Много се надяваме да се самоограничава вирусът. В момента сме очевидци на един натурален развой на респираторните вируси, при които  след бързия растеж, има бърз спад. Големият въпрос е докога ще продължи, като Кунчев е оптимист за лятото и за идващите 2-3 месеца.
Нещата не са завършили и сме доста деликатни във всяка една нова стъпка, акцентира здравният контрольор.
Тезата по какъв начин някои излизал и плашел е безусловно неприемлива. Това не е плашене, а информиране и предоставяне на препоръки по какъв начин хората да предпазят от пандемията, изясни Кунчев.  Никакъв терористичен акт не върна света 10 години обратно, само че вирусът го направи, добави той.
Колкото сме по-подготвени за една такава обстановка в битката с епидемията, толкоз по-добре, акцентира Кунчев. „ Много са премерени ограничения и стъпките, само че пътят към връщането на естествения живот е имунизацията “, посочи Кунчев.
 Кой който харесва би трябвало да чува от него какъв брой значимо е да бъдеш ваксиниран Кой който харесва би трябвало да чува от него какъв брой значимо е да бъдеш ваксиниран
Това съобщи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, като уточни, че до момента в България страната не е направила целенасочена...
За него спадът на случаите се дължи на огромния брой преболедували, имунизацията и на това, че хората почнали повече да се пазят. Основата причина за високата смъртност е положението на нашата нация, уточни той.
Между 20-25 000 имунизации се вършат на ден, което за доцент Кунчев не е задоволително, с цел да може до есента, да бъдем готови. Какво ли не опитваме, не знаем на кой свят сме, вършим пунктове в парковете, в моловете, на морето, уточни доцент Ангел Кунчев. Вървят нещата, само че темпът на имунизирани би трябвало да е по-голям, добави той.
„ Повече ме е гняв и ме боли, когато сме обезпечили имунизациите и хората се двоумят. Няма различен страна в Европа от нашата, която да обезпечи свободно и налично всички четири налични ваксини “, безапелационен бе доцент Кунчев.
Според него, в случай че се работи с този ритъм на имунизиране остатък на ваксини щяло да има. Тези ваксини са планувани за нас и да създадем по този начин, че на есен да не пълним лечебните заведения и да бъдем здрави, посочи здравният контрольор.
По думите му, в случай че не достигнем до груповия имунитет, ще си платим по-късно. Медицината не е математика и не може да се каже, че всеки имунизиран е на 100% защитен. Над 90% има гаранция, че шансът да се разболееш е най-малък или в случай че се разболееш, може да го прекараш по-леко, регистрира Кунчев. Все още няма данни какъв брой дълго ще се задържи имунитетът.
 Кунчев предизвести за индийския ковид и сподели, че до момента не е имало същинска акция да се имунизираме Кунчев предизвести за индийския ковид и сподели, че до момента не е имало същинска акция да се имунизираме
Имаме публични данни какъв брой хора минаха през ковид (COVID-19), само че не е правилно да се облягаме на тях с твърдо умозаключение какъв...
По проблема с пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, Ангел Кунчев съобщи, че професорът се усеща афектиран, само че въпросът има две страни – ироническа страна и човешката позиция. Той благодари на проф. Кантарджиев за отделеното време в битката против COVID-19.
Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР