Какво ще направим за енргетиката в България си зависи изцяло

...
Какво ще направим за енргетиката в България си зависи изцяло
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Нямаме план Б за енергетиката в България

Какво ще създадем за енргетиката в България си зависи напълно от нас. Пред нас има три благоприятни условия. Първата е да продължим с въглищната енергетика. Втората е да закрием въглищната енергетика и да се създава ток от газ, което не е доста стопански рентабилно тъкмо в този миг. Третият вид е да нямаме ток. Утре ще се срещнем с министър-председателя, с министъра на енергетиката, на труда и на районното развиване. Ще им кажем тъкмо тези три благоприятни условия и ще наблегнем на тежкото положение на мини " Марица - Изток ".
Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, който разяснява териториалните проекти показани пред Европейската комисия.

" Моето най-голямо терзание е, че нямаме проект Б за енергетиката и седим по средата на нищото. Днес сме внесли 10% ток и то от страни, за които обичайно сме изнасяли електрическа енергия. Протестите на миньорите и енергетиците са най-малкият въпрос. Проблемът ще стане огромен, когато всички нямаме ток или го плащаме на непостижими цени. Говори се за ток от зелена сила и фабрики за акумулатори, само че нищо не се случва ", добави той.
" В момента работим по бюджета на София. Срещаме се и беседваме с всички групи в Общинския съвет. Проблемите са ужасно доста, а ние още нямаме определен ръководител на Общинския съвет. Проблемите са в градския превоз, опазването на здравето, културата, образованието - всички сфери, които зависят от общински пари ", сподели Димитър Манолов.
Инфо: novini.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР