Какво ще направим в България - ще въведем годишен технически

...
Какво ще направим в България - ще въведем годишен технически
Коментари Харесай

Депутати: Старите немски коли няма да залеят България

Какво ще създадем в България - ще въведем годишен механически обзор, само че не на база на евростандарта. На база на изгорелите газове ще се залепват стикери, изясни Иванов по Българска национална телевизия.

Зеленият стикер ще бъде позволено във всички елементи, във всички градове да се придвижват колите, с жълтия стикер ще има някакво ограничаване, аленият стикер може да бъде неразрешено. Но това ще го решат кметовете.

Иванов изясни, че когато отиде на годишния механически обзор, колата ще бъде тествана какви газове изхвърля и на тази база ще се залепва стикерът, а въз основата на стикера, кметовете ще решат дали има право да влиза в града или няма право.

И в този момент пазарът е задоволително удовлетворен на дизелови коли, разяснява от своя страна депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов. Производителите би трябвало да намерят технология, която да замести и тя да е налична, да не е прекомерно скъпа за произвеждане, само че и хората да могат да си я разрешат, изясни той.

Според него главният проблем е, че към момента не е препоръчана технология, която да размени този мотор с вътрешно горене и той да бъде наличен като всеобщ автомобил или всеобщ мотор.

Голямо тестване освен пред Германия, само че и пред Европа и света ще бъде технологията, която хората да припознаят и тя да бъде публикувана по този начин, че да бъде щадяща за човешкото здраве и околната среда, сподели Халил Летифов.

Цветелина Цанева, изп. шеф на Асоциацията на вносителите на коли в България, означи, че пазарът няма да бъде ще бъде залят от остарели коли, тъй като в последна сметка всичко се дефинира от търсенето.

Данните от техническите прегледи би трябвало да са налични и забележими в онлайн система и да са фактически фактор за установяване на това кои коли би трябвало да остават в придвижване и кои не.

Хората към този момент не търсят коли над 15 години, безапелационна е Цанева. По думите ѝ повода е, че рискът при закупуването на подобен автомобил е доста огромен, разноските за ремонт - също. Не мисля, че към този момент някой прави сходни рисковани покупки, изясни тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР