Какво се случва с парите за родителите, чиито деца не

...
Какво се случва с парите за родителите, чиито деца не
Коментари Харесай

Защо се бави помощта за родителите, чиито деца не са приети в общински или държавни градини

Какво се случва с парите за родителите, чиито деца не са признати в общинска или държавна детска градина? Зрители на NOVA алармират, че от половин година по сметките им не е постъпвала и стотинка от полагащата им се отплата. Защо помощта се бави към този момент месеци наред? 

2-годишната Велина е измежду хилядите деца, които не са имали шанса да бъдат признати в общинска градина. И по образеца на връстниците си по орис, визитата в частна е неизбежно. „ 1 200 лв. плащаме сега! ", заяви Цветомира Рашева. 

За да могат да покриват най-малко част от месечната вноска за градината, фамилията кандидатствало за отплата. „ Подали сме всички нужни документи, откакто не ни се изплатиха компенсацията в дадения период, подадохме питане към системата и от там ни върнаха, че в 15-дневен период би трябвало да се изплатят, само че по-късно писаха, че няма гласуван от юни бюджет, надлежно няма погашение на пари до този миг ”, обясни Рашева. 

Финансовата помощ може и да не идва, само че за доста деца като Велина визитите в частни детски заведения са все по този начин наложителни. Защото опция за родителите няма.

За NOVA от Столичната община дадоха отговор, че изпращат справките с утвърдени претенденти към Здравното министерство в открития период. А от Здравното министерство признаха, че закъснение има, само че не по тяхна виновност. Причината – общините не са им предали документите в точния момент. Обещават, че насъбраните суми родителите ще получат до дни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР