Какво се случи в отиващата си седмица във вътрешнополитически план?

...
Какво се случи в отиващата си седмица във вътрешнополитически план?
Коментари Харесай

Фарс или спасение в парламента



Какво се случи в отиващата си седмица във вътрешнополитически проект? Кого избавя фарсът в политиката?

Темата разяснява в “Нашият ден “ политологът и учител в Нов български университет – Иван Начев .

Този фарс, в случай че погледнете, избавя всички . Независимо от тяхната подготвеност да сформират или да не съумеят да сформират държавно управление. Тъй като ясно демонстрира няколко разграничителни линии, вътре в Народното събрание .



Едната, несъмнено, е анти-ГЕРБ линията. В тази последна седмица много камъни хвърляхме, нагледно казано, по умрялото куче, само че не трябва да забравяме, че кучето не е умряло . И в случай че продължава по този начин държанието на някои от останалите политически партии вътре в Народното събрание, може след известно време той още веднъж да се върне на бял кон. Да, има доста по-голямо болшинство, в сравнение с всички чакат все още

От една страна, фокусираме вниманието си върху главните политически процеси, които текат в Народното събрание, да вземем за пример предложенията за промени в изборното законодателство, въобще работата върху правилника за активността на Народното събрание. Някои други законодателни оферти, които се чуха. Те в действителност са доста забавни и в последна сметка ще разрешат някои от проблемите, които стоят с години в българското общество и които предходната година огромна част от протестиращите жители поддържаха.

Само че на фона на това предпочитание, на тази поръчка за такива огромни промени, да няма предпочитание да се сформира държавно управление в границите на този парламент, наподобява, меко казано, смешно , тъй като всеки от нас знае, че един идващ парламент може да промени това законодателство. Кому е нужно да се вършат такива съществени промени, в случай че те няма фактически да бъдат въведени в практиката и да има резултат от това въвеждане.

Извън Народното събрание, несъмнено, имаше две неща, с изключение на държанието на министър-председателя в оставка , самото предпочитание на ГЕРБ да сформира държавно управление, в което той да не се ангажира към този момент с това държавно управление . Което, несъмнено, може да значи поръчка за присъединяване в президентски избори и най-вероятно това значи , само че може да значи и друго, че просто той подценява цялата обстановка в настоящия парламент.

В последна сметка ние сме парламентарна република и въпреки в последния мандат на ГЕРБ това много-много да не се забелязваше, точно поради държанието на министър-председателя, който не желаеше да посети Народното събрание, по този начин и поради това, че точно ние, жителите, сме вкарали в този парламент две напълно нови партии – обединения, които са изразители на митинга в българското общество. “

Етични правила

“За етичните и поведенчески правила в българския политически живот няма какво да приказваме, тъй като те доста от дълго време изчезнах а. Виждаме и последния, и предходните два Народното събрание, политическото говорене слезе до толкоз ниско ниво, бих споделил махленско, в което говорене няма неприятно, в случай че в действителност сме в махалата. Но когато ти си виновен пред целия български народ и си комплициран там, с цел да защитаваш неговите ползи, да приказваш по този метод е една огромна засегнатост за народ а.

Всеки един от играчите в този парламент няма доста огромни шансове вътре в Народното събрание. И това е безусловно непредсказуемо във връзка с идващите, освен месеци, само че и години. Ако погледнете стратегиите на партиите, предизборните. Имаше партии, които фактически отговорно бяха подходили към това, което оферират. В техните стратегии човек може да откри възгледи, разбирания, желания. И една от тези стратегии беше точно на ГЕРБ. И на фона на този прагматизъм вие виждате внезапно тъкмо противоположното държание.

Първо, досега не е подписано съглашение с Европейската комисия за идващия финансов интервал, което значи безспорна безнаказаност. Няма нито една утвърдена стратегия. Не желаят да внесат Плана за възобновяване. Това защо приказва? Не единствено няма морал, а и извънредно лицемерие на редица политически партии . Включително това, което през вчерашния ден наблюдавахме във връзка с основния прокурор. “



“Има подобен народ “

“Винаги може да се осъществя държавно управление в този парламент. Просто, когато приказваме за новите партии, най-много за Има Такъв Народ, тъй като в другите нови партии има хора с политически опит. Логично е да виждаме това, което става освен в Народното събрание, само че и отвън него. Можем да си спомним, че огромна част от партиите, които са се появявали по този метод, постоянно по този начин са работили първоначално, леко безредно. И това е напълно обикновено, машината в този момент заработва. Те в никакъв случай не са работили като депутати. “

Повече можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР