Какво правим с времето в карантина Поредният ни лайфхак от

...
Какво правим с времето в карантина Поредният ни лайфхак от
Коментари Харесай

Ритмична музика за домашна гимнастика харчи повече калории, кое е най-доброто упражнение - slava.bg

Какво вършим с времето в карантина

Поредният ни лайфхак от нашата поредност какво вършим с времето в карантина е отдаден на спорта у дома. При затворени от близо 50 дни фитнеси, игрища, зали, басейни, по никакъв начин не е същото да се реализира физическа интензивност. Слава Богу, най-малко отварянето на някои паркове евентуално ще помогне за формата. Но главното, на което можем да разчитаме е гимнастиката у дома. Някои от нас се нервират, че във фитнесите нормално се чува не просто музика, а се пуска мощно. И нормално тя е танцова. Оказва се, че учените считат, че това не е просто модерно трик. То е и нещо доста значимо.

Доказана е връзката на успеваемостта от упражненията и едновременното им вземане предвид с ритмична - не каквато и да било музика. Танцовата е тъкмо такава. Нейните бийтове въздействат на ритъма на сърцето и в композиция с темпа на упражненията водят до усилване на физическите извършения. Оказва се, че това прави и още една доста нужна за нас работа във времена на обездвижване около карантината. Защото ритмичната музика, съчетана със същото движение правене на извършения, води до харчене, наречете го и стопяване - на повече калории. А точно за това се борим всички сега - все едно ще се демонстрираме ли по плажовете по света и у нас след 2-3 месеца, в което ние сме сигурни, само че водещите политици ни плашат, че ще ни лишат и от лятна почивка.

Разбира се, тези, които държат на спокойствието и не желаят, дружно с мускулите, да натоварват и нервната система, а мощно пуснатата и ритмична музика го прави, предлагаме може би най-ефективното домашно упражнение. То обезпечава гимнастика за цялото тяло. При това в състояние на покой. Нарича се планк и е извънредно елементарно за осъществяване. Опъвате тяло, подпрени единствено на лактите на ръцете си. Краката са на пръсти. Целта е да се задържите оптимално дълго в това състояние. Добре е, в случай че това не е по-малко от две - две и половина минути. И по този начин всеки ден. Вместо лицеви и коремни, или за разпределяне след тях.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР