Какво означава най-голямото изтичане на информация от американското разузнаване в

...
Какво означава най-голямото изтичане на информация от американското разузнаване в
Коментари Харесай

Подарък за Китай от Тръмп: Какво действително се говори в тайните документи на Пентагона

Какво значи най-голямото приключване на информация от американското разузнаване в мрежата? Това следващата психическа спецоперация на Съединени американски щати ли е, с цел да ни подведат? Или може би не става въпрос единствено за нас, само че и за комплицираните вътрешнополитически подреждания в самите щати?

С приключването на информация от Пентагона има повече въпроси, в сравнение с отговори. " Цариград " събра цялата налична информация по този въпрос.

Една от най-обсъжданите тематики в интернационалния дневен ред беше приключването на секретна и поверителна документи на Пентагона, която се появи в началото на сървъра на Discord при започване на март, а по-късно беше подхваната от водещите американски медии.

Въпросът дали тези приключвания са правилни е противоречив. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие на приключването на информация, а Ройтерс, цитирайки три източника от администрацията на Съединени американски щати, съобщи, че Русия или някои „ проруски детайли “ стоят зад кражбата на данни. Така те се пробват по всевъзможен метод да ни потвърдят, че оповестената информация е същинска.

Какъв тип информация се съдържа в този изминал пакет? Документи - най-вече диаграми и графики от 100 страници. Те засягат на първо място Северна Корея, Китай, Иран и украинския спор.

Според The New York Times тези документи принадлежат на Обединения щаб на Пентагона. Въпреки това е събрана информация от редица разследващи организации на Съединените щати: Агенцията за национална сигурност, Централното разследващо ръководство, Бюрото за разузнаване и проучвания на Държавния департамент на Съединени американски щати. Най-интересното за нашия четец, несъмнено, е това, което се отнася до Украйна.

Какво изтече от Пентагона?

Според оповестените документи борбата за Бахмут съществено изтощава украинската войска. За да отбрани единствената линия за доставки и да предотврати казан, режимът в Киев е бил заставен да изпрати елитни елементи от силите за специфични интервенции, лишавайки плануванаъа контраатака от забележителна ударна мощност.

Въпреки обстоятелството, че обкръжението беше предотвратено, стратегическата самодейност беше изгубена и ССО претърпяха тежки загуби. Общите оценки на загубите за цялата акция " скачат " в разнообразни версии на документите. В единия Русия твърди, че е изгубила 16-17,5 хиляди убити, Украйна - 61-71,5 хиляди, в другия съотношението на загубите е противоположното.

Особено внимание е отделено на проблемите пред украинското контранастъпление през пролетта-лятото на 2023 година В допълнение към загубите, съвсем цялостното привършване на боеприпасите за руските системи за противовъздушна защита на Украйна до май беше наречено съществено затруднение пред " контраатаката ".

Има информация за образуването на 12 украински бригади, от които 9 са подготвени и снабдени от Съединени американски щати и НАТО. Шест от деветте са подготвени до 31 март, останалите до 30 април. В същото време има сериозен дефицит на танкове и бойни машини на пехотата - надлежно 250 и 350 броя.

Изключително забавно е наличието на територията на Украйна на дребен контингент от войски на НАТО, а точно: 97 бойци от Съединени американски щати, Англия и Франция. Каква функционалност имат, къде са употребявани тези „ няма-ги-там “, не е тъкмо посочено, само че сходна информация явно ще сложи още по-остро въпроса за директната интервенция на груповия Запад в спора.

Като се има поради явното отвращение на американското и европейското общество да бъдат въвлечени в кървава баня, следствията за сегашните политици няма да закъснеят.

По въпроса за доставките на оръжия за въоръжените сили на Украйна от документите се оказва, че Съединени американски щати към момента имат избрани червени линии. Например, американски специалисти се съмняват в рационалността на снабдяването на украинците с ракети с огромен обхват, способни да поразяват цели надълбоко в съветска територия.

Причините за опасенията са допустима ескалация от страна на Русия, в това число потребление на тактически нуклеарни оръжия, както и провокиране на Китай да доставя оръжие на руснаците.

В същото време в документите с паника се показва, че Владимир Зеленски е предложил да се нанесат удари с дронове по цели в Ростовска област. Откъде американците имат тази информация? Това е различен значим миг в теча.

Съединени американски щати наблюдават от близко своите съдружници. С други думи, те ги шпионират. И освен украинския държавен глава, само че и във връзка с Израел, Южна Корея, Англия. Загубите на известност от това са неизбежни.

Истински или подправени документи?

Изтеклите в мрежата файлове не са чиста имитация, уверен е ръководителят на Центъра за проучване на военно-политическите спорове, военният специалист Андрей Клинцевич:

" Това е същинско приключване на информация, само че с модификации, с цел да не навреди на американската сигурност. Информация за положението на въоръжените сили, съветниците и военната помощ на територията на Украйна не се разкрива ".

" Всичко, обвързвано с Украйна в приключването на информация, в действителност се дублира от публични източници. Голяма част от разкритото се отнася до взаимоотношенията със съдружниците на Съединени американски щати, изключително Южна Корея. Това се прави за дискредитиране на сегашната президентска администрация ", споделя той.

" Най-вероятно това беше направено в полза на републиканците и същия Тръмп. Тъй като Байдън прекрачи алената линия, заведе наказателно дело против него, в действителност отстрани рестриктивните мерки за нечистотия при воденето на политическа битка и предизборната акция ", счита специалистът.

Според анализатора в този момент в Съединените щати се разпростира главната битка за 2024 година, т.е. за президентския пост. Изтичането на информация се случи тъкмо откакто Байдън пресече алената линия против главния си конкурент.

Освен това приключването не е нещо несистемно: има работа на цяла група, а не на някакъв обособен първообраз на Сноудън. В края на краищата в приключването на информация няма изключително шокираща информация.

Има доста сензитивна информация за шпионирането на съдружниците. И в този момент администрацията на Байдън се пробва да спре тези проблеми, да понижи степента на напрежение с сътрудниците си.

" Що се отнася до нас, данните за небоеспособността на въоръжените сили на Украйна, за неподготвеността за контранастъпление, за неналичието на муниции и всичко останало - това може и да е действителност, само че към този момент наподобява като дезинформация, с цел да ни подведе и ни принуждават да вършим неточности, които могат да ни костват доста огромни загуби и цената на огромен брой запаси ", сподели Андрей Клинцевич в коментар за " Първи съветски ".

Историята с приключването на секретни военни материали от американския Генерален щаб повдига повече въпроси, в сравнение с дава отговори, уверен е Алексей Кочетков, началник на Координационния съвет на придвижването Руски съюз:

" Според мен доста неща са тревожни. Първо, по какъв начин това приключване се появи във времето. Буквално в навечерието на украинското контранастъпление, когато украинското разузнаване интензивно сондира линията ни на защита по цялата линия на прикосновение, когато сътрудниците в тила се активизираха ".

" И тук ни подмятат, основава се усещането за особена дезинформация, подтикваща съветското командване към избрани решения ", споделя той.

Объркващи са и някои от детайлите, с които е обзаведена тази осведомителна интервенция, счита специалистът. Включително и обстоятелството, че сякаш неща, които наподобяват надеждни, се смесват с неща, които не са доста надеждни.

" Например, с изключение на всичко друго, се оказва, че о, става известно, че американците наблюдават своите съдружници. Еха! Кой би си помислил ", продължава специалистът.

" Такива кавги пораждат на всеки няколко години от самото начало, тъй като всички знаят прелестно, че всяка разследваща работа във всяка страна по света постоянно следи освен съперници, само че и съдружници. Американците вършат това през цялото време ", споделя Кочетков.

Какво от това?

Обобщавайки, можем да кажем, че това приключване е компилация от отворена информация, както и доста поправени затворени разбори, тъй че да не нанесат директна щета на ползите на американската войска, а да ударят Байдън. Предполагаемите ползи са на Републиканската партия на Съединени американски щати и обкръжението на Доналд Тръмп.

Самият факт на подобен „ Байдън-лийкс “ би трябвало да покаже, първо, ненадеждността на демократичната администрация, второ, да скапе имиджа на Байдън в очите на най-близките другари на Съединените щати, и трето, да сплаши личното им население с обстоятелството, че обстановката излиза отвън надзор на Демократическата партия (тежкото състояние на въоръжените сили на Украйна, рискът от ескалация, директното присъединяване на американски военни във военните дейности и т.н.). И наподобява, че това пояснение е единственото рационално.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР