Какво обедини професионалния тенис и професионалния баскетбол по време на

...
Какво обедини професионалния тенис и професионалния баскетбол по време на
Коментари Харесай

Спортна легенда от Гърция: БФТ е свършила страхотна работа

Какво сплоти професионалния тенис и професионалния баскетбол по време на шампионата Sofia Open 2023? Това бе баскетболната легенда на Панатинайкос и дълготраен вицепрезидент на Гръцката федерация по тенис Харис Папазоглу, който бе специфичен посетител на Българската федерация по тенис по време на конкуренцията в „ Арена София “.

Папазоглу е 7-кратен първенец на Гърция с Панатинайкос и първенец на Европа като помощник-треньор в клуба през 1995-1996 година, в който тогава е привлечената звезда от НБА Доминик Уилкинс.

„ Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков е приключил отлична работа. За доста малко време е съумял да събере страховит екип. Всеки ден, откогато сме тук, си приказваме какъв брой необикновено е това. И е заслуга главно на БФТ, което потвърждава сериозната ѝ работа и качествата на президента ѝ “, сподели Папазоглу.

Подобно мнение изрече и Янис Атанаилидис, шеф по развиването в Гръцката тенис федерация. Той дълги години работи дружно с Харис Папазоглу за построяването на млади гении и посочи положителните връзки сред българската и гръцката федерации.

„ С всяка година Sofia Open става все по-добре проведен. Дори в тази рискова конюнктура успяхте да се справите отлично. Този шампионат е значим и за Гърция, тъй като дава опция за нашите почитатели да гледат тенис на най-високо равнище “, сподели Атанаилидис.

През годините баскетболната легенда Харис Папазоглу работи като треньор в Кипър, където се среща с бащата на актуалната звезда в НБА Александър Везенков – Сашо Везенков.

„ Гледах Александър в Олимпиакос. Фантастичен състезател със мощен темперамент. Сега той е в НБА и прави добър дебют. Трябва му време, което е обикновено, само че е приказен играч “, споделя баскетболната легенда. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР