Какво не правя като другите? Какво не ми е наред?

...
Какво не правя като другите? Какво не ми е наред?
Коментари Харесай

3 основни грешки, заради които не върви в любовта

„ Какво не върша като другите? Какво не ми е наред? Защо все на мен се случва да ме зарязват? “

Когато не се оправят добре на любовния фронт, доста представители и на двата пола се чудят и не схващат за какво те остават сами, а другари, съседи, родственици, въпреки да не са толкоз красиви/интересни/умни/забавни като тях, от дълго време имат хубава връзка.

За грешките, които вършим, споделя експертът Роман Крючков, който е фамилен психолог пред sputnik.by.

Инфантилност

Взаимоотношенията са съществено предизвикателство - не всеки може да ги одобри. Способността да поддържаме дълго време непосредственост и да си даваме един на различен късмет не e посилна за мнозина. Първата сериозна връзка, първият брак е неразучена територия и от време на време не успяваме да задържим щастието си.

„ Зрелостта се показва в умеенето и готовността да поемаме отговорност и да се приспособяваме “, споделя Крючков.

" Има случаи, в които младежът основава семейство, само че не може да го изхранва, няма къде да живее с половинката си. Завежда я при мама и тате, нямат пари дори за женитба и родителите му оказват помощ, подаряват, вземат решение проблемите. Човек, който е привикнал да разчита на другите, е неузрял “, отбелязва експертът.

При дамите инфантилността нерядко се демонстрира след раждането на детето, когато стартират да схващат, че животът се трансформира и детето става неразделна част от него задълго.

„ Трябва да вникнат в концепцията, че към този момент са възрастни, и да се научат да живеят по нов метод. Липсата на еластичност също е измежду аргументите за бракоразвод “, споделя Крючков.

Психологът обръща внимание на това, че през днешния ден е доста публикуван стандартът, при който мъжът би трябвало да прави всичко, а за дамата е задоволително да бъде красива. „ Но в връзките и двамата следва да поемат част от тежестта и се поддържат един различен. “

Какво може да се направи в сходна обстановка? Най-напред – индивидът да разбере, че не е прав.

" Казват, че нито един вманиачен не схваща, че е вманиачен. Така и никоя детска персона няма да каже, че има някакви проблеми. Дори, когато връзките навлязат в рецесия, постоянно виновността се трансферира върху колегата. "

Нереализирани упования

Честа причина за неуспех на връзките е и в случай че сътрудниците в някаква степен не отговорят на упованията си един за различен. Например, дамата мисли, че нейният сътрудник по изискване ще я обгрижва и обича по метода, по който тя си показва.

Той пък, също по предписание, не е наясно с тези упования и на собствен ред допуска, че тя ще се развива, ще учи и един ден, в случай че се наложи – при уволняване или болест, ще го поддържа, споделя психологът. Когато сътрудникът не съумява да отговори на упованията, настава отчаяние и двойката взема решение да се раздели.

С поддръжката са свързани и фамилните рецесии – предстоящи и непредвидени: раждане на дете, грижа и образование на детето, болест, невярност.

„ От това по какъв начин хората съумяват да преодоляват рецесиите, зависи доста и какви връзки ще имат отсега нататък. Ако съпрузите имат предпочитание и сили да си дадат късмет един на различен, в случай че не са младежи в тялото на възрастни хора, тогава всичко ще се развие наред. “

Ролев и  модели

На възгледите на човек нормално въздейства това в какво семейство е възпитаван. Ако бащата на момичето е пиел, изневерявал и е проявявал принуждение над майката, може да се допуска, че тази млада жена няма да има доверие на мъжете и ще бъде извънредно внимателна в своите връзки.

Подхождайки с тази мисъл, тя може да не се омъжи в никакъв случай, в случай че чака точно такова отношение. И назад - в случай че момичето се е възхищавало на татко си, подсъзнателно ще си избира сътрудници, които наподобяват на него.

Същото се случва и с мъжете.  „ Те транслират зависимостите като модели и в доста случаи ги възпроизвеждат. И в действителност не си дават сметка за какво се случва това. Когато сътрудникът показва недопустимо държание, най-често връзката се разпада “, изяснява психологът и обобщи: всичко, изброено дотук, може да докара връзките до провал, и в случай че хората не схванат грешките си, няма да могат да трансформират нещата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР