Какво не показа филмът за Наполеон и кой е човекът,

...
Какво не показа филмът за Наполеон и кой е човекът,
Коментари Харесай

Икономистът говори за генерала бюрократ или защо след Наполеон Европа вече не е същата

Какво не сподели филмът за Наполеон и кой е индивидът, поради който през днешния ден можем да вземем за пример да пазарим в грамове – тематиката, която проф. доктор Милен Балтов избира за своята графа „ Икономистът приказва по Дарик Югоизток “ не е ориентирана към киното, а към персона, която може да получи званието обединител на Европа. Наполеон - водачът, основал статукво и баланс на силите в Стария континент, за чиито промени би трябвало да сме признателни през днешния ден.

„ Всъщност мерните единици са съществували и тогава, само че разликата е, че той ги уеднаквява. И до ден сегашен целия свят работи с едни и същи мерни единици. Нещо повече, Наполеон го прави за интервала от 1899 до 1814 година или това е почти времето, в което ръководи Меркел. Нямам спомен обаче за тези години, каква административна диря е оставила тя след себе си. А той е запомнен с волята, гения и умеенето му да наложи обединен цивилен кодекс. И в този момент гражданското право се подчинява на част от текстовете, които като правила персонално Наполеон е писал и редактирал “, разяснява проф. доктор Милен Балтов.

Силата на Наполеон като изявен водач в административните промени, оказали въздействие върху метода на живот в цивилизованите модерни общества до през днешния ден, прави името му почтено да остане в историята с бюрократичните промени, безапелационен е икономистът.

За апела през2024, за измененията, които водят до баланс на силите и за какво е значимо да се помни това в години като последните, чуйте цялата тематика в звуковия файл от проф. доктор Милен Балтов:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР