Какво не бива да носите в багажа си, ако ви

...
Какво не бива да носите в багажа си, ако ви
Коментари Харесай

Съветите към атлетите преди Олимпиадата в Пекин: Оставете телефоните и лаптопите си вкъщи

Какво не трябва да носите в багажа си, в случай че ви следва да се състезавате на Олимпийските игри в Пекин? Въпросът не е уловка. 

Властите в няколко страни към този момент издават специфични рекомендации за сигурността на националните си спортисти, които ще вземат участие на Зимната олимпиада в Китай, започваща на 4 февруари. 

Предупреждението към всички е да оставят персоналните си телефони и преносими компютри вкъщи - вместо тях да употребяват устройства, които не може да се наблюдават, и да ги изхвърлят незабавно откакто се приберат от Китай. 

Axios цитира инструкциите на страни като Нидерландия, Англия, Съединени американски щати, Канада и други, които ще дават краткотрайни телефони на спортистите и екипите от делегациите. 

Нидерландия е предизвестила спортистите си, че могат да чакат да бъдат следени от китайските служби по време на Олимпиадата.

Англия е раздала на своите представители устройства, които могат да употребяват в Китай.

Изборът дали ги употребяват или да носят личните си компютри и смарт телефони остава персонален. 

Канада също осведоми олимпийците си за изискванията в Китай и за рисковете от възможни хакерски офанзиви, като ги доставя с временни телефони и SIM-карти, оповестява Axios. 

Германските спортисти ще получат по един смарт телефон от Samsung, които са формален сътрудник на МОК.

Препоръката на локалната олимпийска спортна федерация е олимпийците да употребяват приложението My2022 Health, което е основано за мониторинг на Covid-19, само по време на игрите и да го деинсталират в края на престоя си. 

Дори сигурността на този app беше сложена под подозрение, откакто канадската изследователска група Citizen Lab предизвести, че в него са оставени евентуални " малки врати " за пробив на персоналните данни. МОК отхвърлят тези терзания, като настояват, че не са открити " сериозни недостатъци " при инспекцията на приложението от две компании за киберсигурност. 

Организацията Athleten Deutschland обаче подлага на критика комитета и уредниците на игрите за това, че не извършват съответно отговорностите си да обезпечат сигурността на спортистите. 

" Необяснимо и безконтролно е МОК да изисква от участниците в Игрите да употребяват приложение с толкоз очевидни уязвимости ", се споделя в тяхна позиция, представена от " Дойче веле ". 

Финландия също е уведомила своите спортисти по какъв начин да пазят устройствата и връзката си - това, съгласно представителят на Олимпийския комитет Мика Норонен, към този момент се прави преди всяко издание на игрите. 

Австралийската делегация ще разполага и със лични Wi-Fi мрежи за безвредна връзка в избрани региони, в които ще се организират Олимпийските игри в Китай. 

От Съединени американски щати предизвестяват, че " не може да се дадат никакви гаранции за сигурността на персоналните данни, без значение какви технологии се употребяват. 

" Приемете, че всяко устройство и връзка, транзакция и онлайн активност ще бъдат следени ", се споделя в техническите рекомендации на Олимпийския и параолимпийския комитет на Съединени американски щати във връзка игрите в Пекин. Съветът към американските спортисти също е да употребяват краткотрайни телефони и компютри. 

От Държавния департамент декларират, че управляващите в Китай следят задграничните гости и може да ги слагат в режим на следене, като то може да се организира в хотелски стаи, офиси, коли или в онлайн-среда. 

Китай е хазаин на Олимпийските игри за повторно в последните 15 години - за разлика от 2008 година обаче в този момент смарт телефоните и обществените мрежи са на всички места, а киберсигурността остава сериозен проблем. 

България ще взе участие на игрите в Пекин 2022 с 16 спортисти в седем спорта. Олимпиадата ще се организира от 4 до 20 февруари 2022. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР