Какво може да донесе доброто стопанисване на миналото на настоящето

...
Какво може да донесе доброто стопанисване на миналото на настоящето
Коментари Харесай

Пловдив – как се популяризира древността в една от световните туристически дестинации на България



Какво може да донесе положителното стопанисване на предишното на сегашното на един град? Как археологията прави Пловдив все по-привлекателна туристическа дестинация и какви са последните достижения на града в тази посока?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Пламен Панов , зам.-кмет по просвета, археология и туризъм на Община Пловдив:

“Имаме задача да опазваме културното завещание на Пловдив и да го представяме пред гостите и жителите на града.

Това е международна туристическа дестинация, единствено преди месец градът завоюва място в една влиятелна конкуренция за най-хубава европейска дестинация за туризъм и в същата конкуренция завоюва място за номер едно културна дестинация в Европа .

Казват, че работата в последните два управнически мандата и в този момент, дава резултат и нашите старания имат смисъл и се виждат и се припознават и на равнище Европа. “



Последни достижения

“Миналата година открихме един от знаковите обекти в България сега – “ Епископската базилика на Филипопол “ . Това е музей, който преплита история и съвременни технологии. Само за първите няколко месеца беше посетен от 50 000 души .

Благодарение на културата и археологията, решаваме доста значими проблеми в града. В последните години се сътвориха две чисто нови галерии.

На 15 април реставрираната постройка на Градска художествена изложба, ще бъде открита за гости .

Само предходната година, с изключение на Епископската базилика, открихме още една археологическа културна полезност – Централната естрада на Римския стадион .

За да може да бъде сполучлив градът, би трябвало непрекъснато да влага в своето културно завещание.  Когато един екскурзиант пристигна в Пловдив, той би трябвало да усеща, че градът е чист, привлекателен и има какво да види. “

Чуйте диалога в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР