Какво ли не използваме, за да съхраним красотата и младостта

...
Какво ли не използваме, за да съхраним красотата и младостта
Коментари Харесай

Меню за красива кожа

Какво ли не използваме, с цел да съхраним хубостта и младостта на своята кожа – кремове, маски, серуми, разнообразни освежаващи процедури. Всички тези грижи, несъмнено, са значими, само че в случай че нямат поддръжка, надали може да чакаме резултат. Затова е изключително значимо с храната да си набираме всички нужни субстанции за вярното действие и възобновяване на кожата. Ето кой артикули ще оказват помощ за това.

Орехи
Тези ядки са същинска съкровищница на хубостта, тъй като съдържат доста витамин Е, коензим Q10 и мелатонин. Първият витамин е мощен антиоксидант, който с изключение на за неутрализирането на свободните радикали, дава отговор и за регенерацията на кожата. Коензим Q10 пък, въпреки да се създава в нашия организъм, след 30-та година внезапно сдава позициите си и вследствие на това тялото ни стартира бързо да старее. Не на последно място извор на младост е и мелатонинът - хормонът на съня. Неговият синтез също понижава с годините, а както знаем здравият сън е хубост.

Все отново би трябвало да имаме поради, че орехите са доста калорични и не трябва да се увличаме. Напълно задоволително е да хапваме по 50 гр. 3 пъти седмично.

Оранжеви и червени плодове и зеленчуци
Те съдържат доста бетакаротин, ликопен и други растителни пигменти, които придават хубав и здравословен загар на кожата. Най-добре се оправят с тази задача морковите, тиквата, кайсиите, доматите и аленият пипер. Важно е да знаем, че от каротините тялото ни създава ретинол, който е съществена съставна част на доста „ революционни ” кремове срещу бръчки.

Кисели плодове
Портокалите, кивито, ягодите и боровинките съдържат доста витамин С, който укрепва капилярите и взе участие в синтеза на колагена – това е белтъкът, който поддържа кожата ни гладка, стегната и опъната.

Мазната риба
Морските жители и изключително сьомгата, сардината и скумрията са източник на Омега -3 мастни киселини. Те имат противовъзпалително деяние и усъвършенстват кръвообръщението и надлежно храненето на кожата, което я право красива и сияеща.

Покълнали семена и пълнозърнести артикули
Зърнените и бобовите култури са богати на силиций, минерал който укрепва структурата на кожа. От тях можем да си набавим и всички витамини от група В, без които непрекъснато ще сме спохождани от разнообразни обриви, възпаления и раздразнения. Фибрите в пълнозърнестите артикули пък извеждат от организма ни натпрупаните шлаки, усъвършенстват храносмилането и обмяната на веществата.

Нарът
Доказано е, че веществата, които се съдържат в нара, удължават живота на фибробластите – кожните кафези, които създават колаген и еластин. А това значи отсрочване на процесите на стареене, което всъщност е фрапантно понижаване на тези две субстанции. Освен това нарът попречва развиването на разнообразни злокачествени образования на кожата.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР