Какво ли е да те наричат по улиците с друго

...
Какво ли е да те наричат по улиците с друго
Коментари Харесай

Д-р Хинова: С Мазов е „Война и мир“

Какво ли е да те назовават по улиците с друго име? Да те упрекват за провинения, които не си направил, единствено тъй като те бъркат с различен човек?

Не, не става дума за престъпен сюжет, а за действителния живот на обичаните ни артисти. Макар да знаем прелестно, че се споделят Деси, Владо и Диана, те постоянно се трансформират в героите, които играят.

И мъчно слагаме границата сред облика и личността, сред измислицата и действителността. Защото това е положителният артист – да успее да убеди хората в действителността на своя персонаж...

Любимият ни „ Откраднат живот “ е към края си и бързаме със срещите с най-забележителните персонажи, до момента в който към момента живеят на екрана.

Днес сме с доктор Лора Хинова. И както се поставя на две дами, диалозите постоянно се въртят към мъжете и децата.

Но тъй като всяко хубаво нещо си има край, щракнахме клапата и позволихме на Деси да спре да е Лора и да ни опише повече за същинския си живот.

Ето какво ни описаха Лора и Деси ;)

Д-р Хинова, към този момент още веднъж сте на работа. Майчинството май не ви се отрази както очаквахте?

Да бъдеш майка и да си добър родител е същинско предизвикателство, не е като да извадиш тромб с балон катетър. Освен всички компликации, откогато останах сама и се разведох, доцент лекар Мазов се държи извънредно благо с мен и Стефко. Сякаш желае да се сближим отново…не мога да го схвана този човек - хем го боли, хем го сърби. Радвам се че работя с него, тъй като той е извънреден експерт и отличен съдов хирург, само че като човек е към момента в трети клас.

Обвиняваха ви, че „ не знаете какво желаете “ - толкоз мечтаехте за това дете, минахте през какво ли не с Ванчето, а след това нямахте самообладание да се върнете на работа...
Публикувахте от Откраднат живот в Вторник, 7 май 2019 година
Много добре знам какво желая, просто от време на време хората се разболяват от неприятни заболявания. Ние лекарите също боледуваме, добре че порфирията е лечима, само че това заболяване е същинска чума за душeвността. Порфирията е наследствено заболяване на черния дроб,предполагам съм го наследила от баба ми. При това заболяване организмът не създава задоволително хемоглобин.

Симптомите на заболяването се демонстрират като фотодермоза, хемолитични рецесии, стомашно-чревни и нервно-психични разстройства.

Действа на мисловната активност, държанието и това до известна степен оправдава нелепостите които сътворих. Всичко това обаче не ме прави по-малко родител и майка!
Публикувахте от Откраднат живот в Петък, 7 декември 2018 година
Обичам си детето и си го виждам, само че въпреки всичко то изиска грижи, финанси, а за това би трябвало и да се работи. Обичам си и специалността, и считам, че мога да се оправя еднообразно добре и с двете – да съм мама и добър хирург. Наели сме с доцент Мазов добра гледачка, която ни оказва помощ.

Какво беше да живееш с доцент Мазов поде един покрив?

Забавно преживяване, като на война и мир! Ние сме две непораснали деца, които се обичат същински – Но аз мъчно ще си го призная.

Сега, когато към този момент не сте дружно, сякаш излязохте от неговия обхват на въздействие и ви е по-лесно да държите на личното си мнение?

„ Добре дошла… в пъкъла. “
Публикувахте от Откраднат живот в Вторник, 2 април 2019 година
Пак дублирам, постоянно съм държала на мнението си, само че заболяването ми обърка всичко. Освен това като доктор постоянно съм отстоявала позициите си и на 99% съм била права. На доктрина и на процедура съм отличничка, само че в живота има други правила и там още съм за четврока.

Той съумя ли да преживее случилото се с Ина Фотева? Обвиняваше се дълго и това се отрази на работата му...

Да, справихме се дружно, най-после той още веднъж стартира да злоупотребява, тъй като очевидно му харесва да се грижа за него. Освен това около Стефко се научих да сготвям, сама се устоявам и това му прави усещане. Не е не запомнил за Ина, нито пък аз. Просто трябваше време, с цел да се уталожат страстите. Но с днешна дата мога да кажа единствено, че в случай че продължава да злоупотребява с търпението ми: “Ще ме счупя и двете ръчички “.... хахахах

От най-близките ни хора ни боли най-вече, тъй като те знаят най-добре къде сме най-уязвими.
Публикувахте от Откраднат живот в Вторник, 4 декември 2018 година
След последните случки в болница „ Св. Анастасия “ - пукотевица, служители на реда, арести, успявате ли да се върнете към естествения темп?

До колкото е допустимо. Ние сме на първо място лекари! За нас всеки ден е като ЕКГ на сърцето.

Имате ли покана за сватбата на Галя и доцент Захариев?
Публикувахте от Откраднат живот в Сряда, 15 май 2019 година
Да, несъмнено, сватбата се състоя преди броени дни и беше прелестна. На всичкото от горната страна хванах букета, каквото и да значи това. Доктор Стилянова е моя другарка и съм доста щастлива за тях двамата с доцент Захариев...Те са същинско семейство, а тържеството и подписа са условност съгласно мен. Те минаха също през сложен интервал, само че любовта лекува!

- - -

Деси, споделят ли ти доктор Хинова по улиците?

Да, все по- постоянно слушам, Лора..Лора, само че са ме наричали и преди с имената на героините ми. Обръщението постоянно е друго. Първо беше “Водещата от „ Българският топ 100 “, след това „ Новинарката от „ Шоуто на Азис “,…Нели от “Стъклен дом “, Диана от „ Фамилията “ и в този момент лекар Хинова от „ Откраднат живот “. Всеки интервал от живота ми е обвързван с някаква роля и хората ме оприличават с нея. Телевизията е неразделна част от всекидневието ни.
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Вторник, 26 февруари 2019 година
Тя може да те направи известен за доста малко време, само че е рискова, с цел да не те постави в рамка, която да те стопира от развиване. За мен е значима любовта на хора, тъй като те правят оценка труда ти, безсънието ти, старанието ти, желанието да направиш нещо положително. Благодарна съм им и признателна, че харесват работата ми.

Постоянно се фотографирам с най-различни хора. Повечето са извънредно благи и добронамерени…Питали са ме дори какво прави сина ми, т.е Стефко от сериала.

Попадала съм на неуместни обстановки, хора които пищят по улиците, коли, които ме засичат с цел да ме снимат, мъж хвърлящ се на капака, с цел да получи подпис, момиченца, които ме заключват в класна стая, с цел да си създадат с мен снимки… Повечето ме поздравяват за триумфа на сериала. Но това е резултат от груповата работа на този прелестен екип.
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Неделя, 8 януари 2017 година
Как ще излезеш от „ резултата Откраднат живот “? Имаш ли нови планове?

Много, само че мисля, че има още какво да науча и да дам за този план: “Откраднат живот “. Преди години желаех да стана еластичен хирург. Винаги съм желала да оказвам помощ на хората, да има повече хубост и положително за душите и телата ни. Разбрах от диалог с доста лекари през последните месеци, че удовлетворението идва, когато след упованието и вярата, в очите на болния си видял благополучие и признателност.

Тогава се чувстваш победител, а душата ти чества – ден след ден, победа след победа, без звук, микрофони и червени килими. Раждаемостта понижава, а младите, достигнали репродуктивна възраст, напущат страната, включително и лекарите. Не е загадка, че нашите лекари са високо ценени в чужбина и бих споделила, че са на международно равнище.

Там те реализират сполучлива реализация, тъй като попадат в среда с предвидими и обезпечени условия за работа и развиване. Тези фактори, изчезнали у нас, са главната причина, която ги притегля.
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Вторник, 5 ноември 2013 година
Доброто възнаграждение е оценка, аналогична на качеството на труда, който те поставят. Човек би трябвало да има достолепие. Никога не съм съжалявала какъв сложен път съм избрала в живота си. Това споделят и доста лекари.

Няма значение каква е специалността ти, когато я правиш да има смисъл и влагаш сърцето си, а не се оставяш на посредствеността. Знаела съм, че пътя ми е обвързван с хиляди ограничения, взаимни отстъпки и доста обич към изкуството.

Работата в сериала е доста интензивна. Ще си вземеш ли отмора след края на сезона?

Не, тъй като имам доста работа, ще почивам единствено два пъти по 3 дни и уповавам се една седмица към рождения ден на щерка ми.

Наскоро се включи в доста хубава акция за инвитро. Разкажи ни повече? Защо се съгласи да участваш в нея, има ли към този момент резултати?
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Вторник, 26 февруари 2019 година
Да, бях част от акцията на клиника НюЛайф в Пловдив за две безвъзмездни процедури инвитро. Двойки с репродуктивни проблеми ни изпращаха писма с историите си. Избрахме две фамилии, чиито истории ме разплакаха. Едната беше от името на мъжа, още до момента в който я четях се възхищавах на търпението и всеотдайността на този човек. Стискам им палци на тези хора. Започнали са към този момент нужната терапия и стимулации, като откровено се надявам да ги ощастливим!

По какво си наподобявате с доктор Хинова и по какво се различавате? Би ли избрала един Мазов за собствен брачен партньор в действителния живот? ;)

С тази героиня имаме и доста общи, и радикално разнообразни качества и присъщи особености. Във всяка героиня намирам парченце от себе си. Обичам си специалността. Въпреки, че когато ходя на работа, по скоро отивам да пребивавам различен живот, да влизам в нова роля, да проучвам характери. Тази специалност е тясно обвързвана с логиката на психиката и философията.

Интересен въпрос по отношение на героя на доцент Мазов?! Най- фрапантния случай беше преди дни, когато мъж и жена ме догониха на улицата и безусловно изнесоха лекция по какъв начин били се разстроили от изневярата на Мазов и моята в предходния сезон, по какъв начин бил неправдив живота към положителните и кадърните хора.
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Вторник, 5 ноември 2013 година
НЕ, не бих избрала подобен ужасяващ мъж!

Обичам да извършвам функции с обръщение, поука. Надявам се, че феновете не мислят, че това, което е на екрана, е и в живота! Но в действителност бих желала да изиграя доста функции, както в театъра, по този начин и в киното.

Не съм желала да се слагам в рамка или да се самоопределям, същото е с това какво не бих направила поради нещо, което обичам. Всичко зависи от вярната мотивация, ясните и добре подбрани причини и смисъла на крайния резултат. Освен това за мен е вярна максимата, че човек се учи цялостен живот. От всяка роля можеш да научиш нещо ново, както от положителната книга.
Публикувахте от Desi Bakardjieva/ Деси Бакърджиева в Вторник, 5 ноември 2013 година
Сцената е най- положителния преподавател за артиста, тъй като контакта с живата аудитория е най- точния критерии, оценка за играта и постановката. В живота съм си Аз, функциите единствено на професионалното занятие.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР