Какво има в антиинфлационната кошница?Отправиха остри критики към френските супермаркети

...
Какво има в антиинфлационната кошница?Отправиха остри критики към френските супермаркети
Коментари Харесай

Намалиха цената на нездравословните храни във Франция

Какво има в антиинфлационната кошница?

Отправиха остри рецензии към френските супермаркети поради понижаване на цените на „ нездравословни ” артикули. За да борят рецесията, по искане на държавното управление, питателните вериги изготвиха „ кошница против инфлацията ” с артикули на „ допустимо най-ниски цени ”, предава Още при започване на мярката, финансовият министър изиска от търговците това да бъде кошница не просто с евтини артикули, а в нея да има пресни био храни, плодове и зеленчуци.

Изборът за продуктите обаче беше в оставен в ръцете на питателните вериги и към този момент има рецензии по отношение на предлаганите артикули. Някои от понижените цени включват алкохол, газирани питиета и модифицирани храни. Това подтиква хората, с все по-празен портфейл, да се хранят по-некачествено.

„ Това, което слагахме в чиниите си до преди една година, през днешния ден за жалост не е същото. Хората от ден на ден употребяват храна, която е доста богата на въглехидрати, незадоволително протеини и положителни мазнини ”, разяснява Виделина Бочукова, експерт по хранене.

Експертът споделя, че напоследък получава въпроси освен по какъв начин да се храним правилно, без да трупаме килограми, само че и да не ни коства скъпо.

В търсене на пълноценно меню диетологът поучава да не се отхвърляме от растителните протеини. Порция леща, фасул или киноа може да замести все по-скъпото месо.

„ Не забравяйте, че храненето би трябвало да носи наслаждение, а не просто да задоволява глада ", заключи диетологът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР