Какво е т.нар. промяна“? Дойдоха едни хора и подлъгаха всички

...
Какво е т.нар. промяна“? Дойдоха едни хора и подлъгаха всички
Коментари Харесай

Иван Портних: Само мощна подкрепа за ГЕРБ-СДС ще спаси България, за 2 г. „Промяната“ не направи нищо

„ Какво е така наречен „ смяна “? Дойдоха едни хора и подлъгаха всички нас, че могат с магическа пръчка могат да „ поправят “ или „ трансформират “. В резултат 2 година сме обратно и надолу. Няма нито една европейска стратегия. Нито един европейски лев – за Варна и България! “

Това съобщи при показване на листата на претендентите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна регионалният координатор на ГЕРБ Иван Портних. Изборите за 49-ия парламент са на 2 април.

„ Две години не беше признат Плана за възобновяване и резистентност и по него нямаме нито лев. За разлика от други страни, които го извършват. За 2 година не бяха отворени оперативни стратегии, по които работим по остарелия интервал. Напомням, че те бяха стартирани на 1 януари 2021 година, а в този момент сме 10 март 2023 година И над 2 година тези оперативни стратегии още ги няма. Тепърва пари по тях ще има след време. Става въпрос, че не можем да разчитаме на Оперативна програма „ Околна среда “, „ Развитие на районите “, „ Транспортна съгласуваност “, „ Научна активност и нововъведения “, „ Морско дело и аквакултури “. Това ни пречи да осъществяваме основни планове “, добави Иван Портних.

Той уточни, че това безхаберие на „ Промяната “ пречи привличането на средства.

„ Знаете, че и държавната поддръжка към общините е нула, освен за Варна, а на всички места. И с изключение на останки от планове по места нищо от 2 година не се прави. Няма детски площадки, няма улици, детски градини, спортни площадки. Защо споделяме, че всичко спря? Ами тъй като е по този начин. ГЕРБ гарантираше осъществяване на значими планове с европейско и национално финансиране във всички сфери на публичния живот. Сега го няма. Няма и бюджет. Варна няма бюджет, някогашен регионален шеф го апелира и още е в съда. Загубени са две скъпи години “, заключи Иван Портних и напомни прекъсването на градежа на Автомагистрала „ Хемус “ и загубата на развиване за морската столица с Икономическата зона.

„ За Автомагистрала „ Черно море “ няма да приказваме. За ремонт на Аспаруховия мост – също. За втори мост – да не загатваме “, уточни той.

Той синтезира и случилото се в няколко фрази.

„ Виждаме, че „ новите “ ръководещи нищо не умеят – поради тяхната несръчност, политическата надменност и заблудата. Те заблудиха и възрастните хора! Увеличение на пенсиите? А сметките нарастнаха неколкократно. И за 2 година – нищо! Едно безусловно нищо, подправени обещания, илюзии… Българинът го усеща и по джоба си, а и от позиция на престъпността. Няма сигурност. ГЕРБ би трябвало да получи мощна поддръжка за сформиране на държавно управление, другояче няма избавление. А единствено празни думи. Обществото заслужава по-добро, не празни приказки, не несръчност “, приключи Иван Портних.





Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР