Какво е общото между Бионсе, BTS и Кристиано Роналдо? Най-просто

...
Какво е общото между Бионсе, BTS и Кристиано Роналдо? Най-просто
Коментари Харесай

Звездите, които отказват да плащат на Илон Мъск

Какво е общото сред Бионсе, BTS и Кристиано Роналдо? Най-просто казано, отхвърлят да заплащат на Илон Мъск за синьото си тикче в Twitter, с което удостоверяват, че това е формалният им профил, написа.

Гигантът на обществените мрежи стартира да отстранява синята отметка от хиляди сметки преди броени дни. Този ход идва, откакто притежателят Илон Мъск се пробва да преразгледа някои от решенията на компанията, с цел да осъществя облага. Потребителите, които желаят да запазят отметката до името си, би трябвало да заплащат 84 $ на година, с цел да се абонират за Twitter Blue.

И по този начин някои изгубиха своите сини тикчета, а други ги резервираха. Въпреки че сподели, че няма да заплати, с цел да бъде " публично доказан " профилът на Леброн Джеймс към момента има синя отметка, която се оказа " безвъзмезден абонамент ", подарен от Илон Мъск. Милиардерът удостовери, че Стивън Кинг и Уилям Шатнър са получили същата договорка.

Когато смяната се случи, доста звезди използваха Twitter, с цел да се пошегуват с това. Американската олимпийка Лоло Джоунс означи, че към момента е има формален акаунт там, където има значение: в уеб страницата за запознанства.

Някои консуматори означиха иронията, че артистът Джейсън Судейкис е изгубил синьото си тичке, до момента в който Тед Ласо, измисленият воин, който той изобразява, не е.

Американският рапър Ice T иронизира, че шумът към отметките е непотребен. " Фактът, че даже обсъждаме сини отметки, е печален миг в обществото ", разгласява той.

Компанията за първи път вкара функционалността за инспекция през 2009 година, откакто някогашен професионален бейзболен състезател съди колоса на обществените мрежи за лъжливи сметки. Синьото тикче се трансформира в знак на статус и знак за власт. Но в този момент Мъск желае потребителите да заплащат, с цел да потвърдят своята еднаквост. Решението за монетизиране на инспекцията може да докара до голяма културна и властова смяна на платформата.

В дните преди смяната Кание Уест и Юън Макгрегър бяха измежду първите звезди, които приказваха за това, че са били имитирани в Twitter. Сега, когато отметките ги няма, броят на почитателите на всяка звезда може да се трансформира в единствения метод да се направи разлика сред някой прочут и лъжец.

Експертите предизвестяват, че това са типовете туитове, които могат да доведат до разпространяване на дезинформация. Мъск се опита да формулира решението за унищожаване на инспекцията като метод за демократизиране на наличието на уеб страницата. Но критиците настояват, че този ход ще ускори дезинформацията.

Според Мъск болката е част от смяната. " Имам възприятието, че сме се запътили към положително място ", сподели той пред BBC. " Като цяло считам, че наклонността е доста добра. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР