Какво е Нова година без шампанско? Всички сме свикнали, че

...
Какво е Нова година без шампанско? Всички сме свикнали, че
Коментари Харесай

Каква е разликата между шампанско, просеко и мускат?

Какво е Нова година без шампанско? Всички сме привикнали, че тъкмо в среднощ разливаме пенливата течност, с цел да си кажем „ Наздраве”. Знаете ли обаче каква е разликата сред обичайните „ празнични” питиета - шампанско, просеко и мускат?

Шампанското е тип пенливо вино, което се създава само и единствено от грозде, отглеждано във района Шампан във Франция. По този метод, обратно на общоприетото разбиране, има доста пенливи виновност, създадени в други райони на Франция, Италия, Испания и Австралия, само че всички се причисляват към категорията шампанско. Гроздето от шампанско пораства в относително мек климат с богата минерална почва, което изяснява повода за богатия мирис, съдържащ се в него.

Просекото е изсъхнало пенливо вино. Произвежда се на Апенинския полуостров и за основаването му се употребява специфичен вид грозде – Глера. За разлика от шампанското, просекото е вино, чиито усет и мирис се демонстрират най-добре незабавно след производството му. Колкото по-скоро е направено, толкоз е по-свежо и прелестно за небцето. Произвежда се единствено в девет области на Италия и единствено няколко компании, ситуирани в Бразилия, Аржентина, Австралия и Румъния имат позволение да го създават и окачествяват като „ просеко”.

Пенливите виновност мускат или „ москато” имат леко тяло и извънреден плодов мирис.Ще забележите, че виното даже е мощно парфюмирано, като предлага екзотични аромати като мандарина, жасмин, праскова, круша, мед и розови листенца, както и безспорно качество на гроздето.Можете да срещнете и двете имена, само че това е просто италианската дума за необятно засадения и античен вид грозде, мускат, прочут също като москател в Испания и мускател в Германия и АвстрияТе са подобаващи, когато ви се прииска нещо сладко като прекрасен чийзкейк, тарт с ягоди или крем карамел.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР