Какво е форсмажор и има ли право Корнелия Нинова да

...
Какво е форсмажор и има ли право Корнелия Нинова да
Коментари Харесай

Никола Янков: Инфлацията ще мине доста над 10%

Какво е форсмажор и има ли право Корнелия Нинова да го вкара? В " Бизнес.БГ " тематиката разяснява Никола Янков, изпълнителен шеф на " Експат България ".

" Накратко не. Форсмажорът е правна категория - справедлива неспособност за осъществяване на контракти и това събитие се потвърждава от страната, твърдяща тази неспособност. Това не може да бъде оповестено от изпълнителната власт или от министъра на стопанската система като административен акт ", изясни той.

България няма проблеми с стопанската система си сега, даже в противен случай - сега тя пораства, твърди Янков. Инфлацията изрично ще би трябвало да бъде категоризирана, защото сега има инфлация има във всички съществени категории първични материали - петрол, газ, метали. това ще се придвижи и при всички категории артикули.



" Инфлация ще има и при храните, тъй като цената на газа се отразява на цената на изкуствените торове. Освен това ограничението на подаването на пшеница и слънчоглед, които са съществени храни, създавани в Русия и Украйна също ще се отрази. Вероятно инфлацията в България и еврозоната ще мине много над 10% ", съобщи Янков.



Русия има усложнения при заплащанията на корпоративните си задължения, само че заплати част от интернационалните си отговорности макар указа на Владимир Путин за заплащания напълно в рубли. Това частично успокои пазарите, сподели Никола Янков. Китай може да е търговски сътрудник на Русия, само че няма да е нейн заемодател, счита специалистът.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР