Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с

...
Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с
Коментари Харесай

„Новата световна икономика" обяснява дигиталната икономика, в която живеем

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват стопанската система на една страна? Кои са аргументите за комерсиалните дефицити? А по какъв начин въздейства върху световната стопанска система държанието на милениълите и на Поколението „ Z “?

Върху всички тези тематики подчертава новата книга на Ранди Чарлс Епинг „ Новата международна стопанска система: справочник за начинаещи “.Глобалният стопански пейзаж се трансформира с все по-висока скорост и става изключително значимо хората да схванат от какво е построена и по какъв начин действа новата международна стопанска система. 
„ Няколко са огромните трендове, които се разказват книгата. Обръща се внимание на цифровата стопанска система, в която щем не щем живеем. Тя дефинира освен икономическите решения, само че и взаимоотношението ни с управляващите. Разглежда се и възходът на Китай като световна икономическа мощ, което също е нещо ново.

През XX век имаше опълчване - комунистически лагер, капитализъм, свободен свят. Всичко беше черно-бяло, двуполюсно. В стопанската система на XXI има доста полюси на силите и господството на запада е оспорено. Това допуска съответни решения от западните сили, само че и нови искания за доминиране от далекоизточните стопански системи. Епинг разказва също и резултатите върху пазара на труда “, разяснява Димитър Събев , икономист, публицист и преводач на книгата. 

В предлагания справочник, написан на наличен език, създателят Ранди Чарлс Епинг изяснява фундаментални стопански въпроси, без да се крие зад професионален диалект или комплицирани графики. В трийсет и шест завладяващи раздела Епинг разбулва всевъзможни неща – от Неправителствени организации и благотворителни организации до изкуствен интелект и копаене на данни.

С ясния си език, както и с подробния речник на термините в края, „ Новата международна стопанска система: справочник за начинаещи “ е наложително четиво за всеки, който желае да разбере какво се случва в света към нас. Тази навременна книга е източник на жизненоважна информация в днешното безредно време и е подобаваща за „ прохождащи “ икономисти, студенти, а също и за всички, които желаят да бъдат осведомени с измененията в актуалния свят. 

Чуйте повече от диалога на Луиза Лазарова с Димитър Събев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР