Какво да направим сутрин веднага след ставане, за да тръгне

...
Какво да направим сутрин веднага след ставане, за да тръгне
Коментари Харесай

Какво да направим сутрин веднага след ставане, за да тръгне денят ни добре?!

Какво да създадем заран незабавно след ставане, с цел да тръгне денят ни добре?! Има някои неща, които вършат заран щом се разсънят в действителност сполучливите хора. Трябва ли рутината ви да е една и съща, когато ви следва работен ден и когато сте в отпуск? Трябва ли да е една и съща, когато сте пенсионер и когато сте самотна, работеща майка на шест дребни деца, три кучета и две котки? Очевидно е, че събитията са разнообразни и всяка обща тактика би трябвало да бъде приспособена към тях.

Ето предложенията на психолозите, експертите и стратезите за утринна рутина, която ще ви донесе триумф:

Оправете леглото си незабавно след ставане

Тази концепция се корени в схващането, че започването на нужните рутинни дейности при започване на деня ви настройва вярно за деяние.

Има доста доказателства, които сочат, че телата ни основават среда върху чаршафите и спалното долни дрехи, която води до полепване на микроорганизми (т.е. акари) по чаршафите. Най-добрият проект е да оставите леглото незастлано за няколко часа, с цел да могат чаршафите да се проветрят.

Раздвижете червата

Идеята зад това предложение е, че тази активност (ходенето по огромна нужда) ще подтиква стомаха и даже ще ви приготви за някои леки извършения.

Слънчева светлина

Тялото би трябвало да знае, че към този момент е ден, да стартира да трансформира циркадните ритми и да понижи мелатонина. Естественият метод да извършите това е да се изложите на същинска слънчева светлина. Кучетата ви, както и множеството животни, реагират на тази смяна на светлината.

Упражнения

Тялото ви е било неподвижно в продължение на няколко часа и би трябвало да се раздвижите. Някои хора предлагат елементарни извършения за разпъване. Други – нещо по-натоварващо, като разходка или тичане.

Изразяване на признателност

Ценно е да оцените обстоятелството, че сте получили прелестния подарък от още един ден.

Пийте вода

Пиенето на вода е скъп табиет, защото има възможност да сте обезводнени. То също по този начин оказва помощ на тялото да се приготви за по-будно положение.

Създайте лист със задания

Предполага се, че това ще вкара главата ви в режим на обработка и ще ви приготви за деня.

Това повдига забавен въпрос за положенията на мозъка.

Като потребно резюме, мозъчната интензивност може да бъде показана в тези четири съществени групи мозъчни талази.

Делта талази: 1-4 цикъла в секунда. Дълбок сън

Тета талази: 4-8 цикъла в секунда. Лек сън

Алфа талази: 9-12 цикъла в секунда. Спокойно бодърстване

Бета талази: 13-30 цикъла в секунда. Когнитивна обработка.

Когато се събуждате, сте в ниско алфа положение и доста от описаните нагоре тактики са ориентирани към допустимо най-бързото ви въвеждане в бета положение.

Позабавете малко!

Ниското алфа положение е един от най-креативните интервали. Някои от най-хубавите хрумвания идват, когато преди малко сте се събудили или малко по-късно. Защо да бързате да се измъкнете от това креативно, проницателно положение? Защо да вярвате на схващането, че в случай че не сте в режим бета, сте непродуктивни?
Както споделя Айнщайн: „ Въображението е по-важно от знанието. Знанието е лимитирано. Въображението обгръща света. “

Подозираме, че Алберт не си е оправял леглото, когато му е хрумнала тази мисъл. Вероятно се е разхождал измежду природата и се е наслаждавал на ранното утринно слънце.

Така че, в случай че е допустимо, не бързайте с познавателната обработка. Не гледайте телефона или тв приемника, просто си позволете да… съществувате. Медитацията постоянно се предлага като друга утринна процедура. Но другояче – не бързайте! Позволете си да се разсъните последователно. Да не се втурвате в „ работлив “ режим в последна сметка може да се окаже по-продуктивно.

Друга опция за утринна рутина идва от Оскар Уайлд. Очевидно е, че Уайлд е евентуален последовател на идното придвижване за положителна логика на психиката и го е обобщил добре.

„ Когато се разсъните заран, усмихнете се. “

Но най-важното е да се отърсим от бинарната дивотия да имаме вяра, че човек е или изпълнен с сила и работлив, или пасивен и ленив.

 

Източник – Psychology Today/Превод:SafeNews

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News  

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР