Какво да направи собственик на моторно превозно средство когато получи фиш, издаден

...
Какво да направи собственик на моторно
превозно средство когато получи фиш,
издаден
Коментари Харесай

Как да постъпи собственик на МПС, при получаване на фиш за нарушение на ЗДвП от друг водач

Какво да направи притежател на моторно превозно средство когато получи фиш, издаден за нарушаване на ЗДвП, но извършено от различен лидер? Това най-често се случва на притежателите на компании и материално виновните лица в държавни и общински структури. Законът за движение по пътищата дава отговор на този въпрос. Опростено казано, притежателят на фирмата или материално виновното лице трябва в период до 14 дни да попълни и изпрати декларация в полицията, в която да уточни името на лидера, извършител и копие на свидетелството за ръководство на водача-нарушител. Бланка на декларацията може да видите тук в прикачените към статията документи.

Когато има установено нарушаване с техническо средство, лидерът не се стопира, а се сформира фиш. По закон той се изпраща на притежателя на колата за връчване. Когато става въпрос за огромно юридическо лице (фирма), фишът идва на името на собственика на колата, разумно в конкретния случай това е притежателят на фирмата.

Как да работи притежателят на колата? При състояние, че притежател на компания е получил фиш на автомобил, който е негова собственост, само че се ръководи от друг водач, в период до 14 дни би трябвало да се подаде декларация. Тя би трябвало да съдържа имената на притежателя на компанията, имената на управлявалия лидер и номера на фиша. Задължително към декларацията се прикрепя и копие на свидетелството за управление на водача-нарушител. Декларацията се подава в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, от която е публикуван фишът. При това състояние фишът се анулира и се съставя нов на името на водача-нарушител.

При определяне на нарушаване, при което водач е управлявал в обитаемо място със скорост 50 км/ч над допустимата, на собственика се изпраща писмо да се яви в структурите на Министерство на вътрешните работи, където той декларира кой е управлявал автомобила по време на нарушението. В следствие се извиква нарушителят, при което му се сформира акт за открито административно нарушение и се издава наказателно разпореждане. В случай, че притежателят не заявява, актът се сформира на него.
Редът и методът за заплащане на санкции по ЗДвП може да видите .

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР