Какви умения притежават успешните хора? Нека да разкрием техните тайни

...
Какви умения притежават успешните хора? Нека да разкрием техните тайни
Коментари Харесай

8 умения на успешния човек, които няма кой да ви каже

Какви умения имат сполучливите хора? Нека да разкрием техните секрети и да се научим да бъдем като тях.

Критично мислене

В актуалния свят доста дейности и решения на хората зависят от това с каква информация разполагат. Ето за какво е значимо да можете да филтрирате и да изберете нужната информация, като я отделите от разнообразни видове спекулации, клюки, непознато мнение и други ненадеждни източници. Умението за сериозно мислене оказва помощ освен да се разпознава значимото и дейно да се вземат решение проблемите, само че и да се преглеждат рационално концепциите, като се отделя същинското от подправеното.

Творчество

Преди време творчеството се очакваше единствено от представители на креативните специалности. Днес творчеството и опцията за намиране на ексцентрични решения от общи задания се чакат от всеки експерт от всяка област. На пазара на труда способността да излезеш и да изразиш концепция ден или два по-рано, в сравнение с конкурентните компании, е високо ценена. И в бъдещата автоматизация, когато всички общоприети регистрирани интервенции могат да се правят от машини, това умеене ще става още по-ценно.

Управление на екип

Днес всеки чиновник би трябвало да може освен да провежда работния си ден и бюрото си, само че и работата на своите сътрудници и сътрудници. Компетентното ръководство е способността освен да построи екип, който самичък дефинира своята зона на отговорност, само че също по този начин поема опасности и взема решения, които носят резултати. Никога не се знае в кой миг водач би трябвало да бъде помолен да го замести за половин ден, което значи, че би трябвало да започнете да упражнявате това умеене допустимо най-рано.

Емоционална просветеност

Учените настояват, че прочувствената просветеност има значение доста повече от академичната просветеност, защото ви разрешава да управлявате страстите си и да ги разпознавате, както и прекарванията на други хора. Емоционалната просветеност спомага да се употребява емпатия за реализиране на задачите. Емоционално интелигентните служащи постоянно са по-успешни, тъй като построяват по-адекватно взаимоотношения със своите началници и сътрудници, като не разрешават на персоналните настройки и страсти да пречат на работния развой, в случай че това не е належащо.

Взаимодействие с хората

Въпреки че наподобява, че способността да се схващат страстите на другите хора и способността да се ръководи екип е задоволителна за образуване на процеса, това надалеч не е по този начин. Важно умеене е и умеенето за другарство и взаимоотношение с хората. В края на краищата, когато екипите на плана се сменят и се построяват още веднъж, е значимо да се визиите задоволително бързо, да чуете и разпознаете качествата и мощните страни на сътрудниците по плана. А точно това допуска способността за взаимоотношение с хората.

Преговори

В действителния живот срещаме договаряния доста по-често, в сравнение с наподобява. Първото изявление с работодателя към този момент е преговор, при който служителят може преференциално да продаде своите умения и качества. И когато работите в екип, неизбежно пораждат различия и разминавания в ползите, които би трябвало да могат дейно да се позволяват без кавги и прочувствени прояви.

 

Гъвкавост на съзнанието

Смята се, че хората имат два вида настройки: за напредък и за даденост. Първият вид настройки е работлив и потребен, защото такива хора се научават да преодоляват компликациите, не се опасяват от неточности и всяко оттегляне е стратегически премислена стъпка за тях. Хората с закрепен метод на мислене обаче са сигурни единствено в една траектория на своето придвижване и, в случай че техният определен рейс ненадейно бъде анулиран, те се губят и не знаят по какъв начин да продължат напред. Гъвкавите мозъци на хората, фокусирани върху растежа, им разрешават бързо да оценят обстановката и да намерят нови благоприятни условия за напредване към задачата.

Толерантност към напрежението

Постоянният стрес, в който попадат доста чиновници на огромни компании, нарушава паметта и концентрацията, усилва умората, която се трансформира в непрекъснат сателит. Следователно актуалният служащ би трябвало да може освен да работи, само че и да си почива, облекчавайки нервната си система благодарение на йога, медитация и спорт.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР