Какви цени на горивата ни очакват през летния сезон? Прогнозите

...
Какви цени на горивата ни очакват през летния сезон? Прогнозите
Коментари Харесай

Не слушайте спекулантите! Какви ще са цените на горивата през лятото

Какви цени на горивата ни чакат през летния сезон? Прогнозите са разнопосочни, само че съгласно Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива цените най-вероятно няма да се покачат до месец - месец и половина.

По думите му потреблението за последния месец е намаляло с 10%.
-->
" Може би се дължи на лекото стесняване на стопанската система. Хората най-вероятно са изпразнили джобовете. Дори може горивата да поевтинеят с 5-6 стотинки. Метанът ще падне с 10-15 стотинки - под 1,80 лева Бензинът ще бъде сред 2,45 и 2,55 лева на другите обекти, а за дизела приказваме под 2,40 лева Газта - сред 90 и 96 стотинки ", предвижда Хаджидимитров.

По думите му единственият фактор, който може да повлияе на нарастването на цената на пропан-бутана, е в случай че върнат акциза и ДДС-то от 1 юли, предава dnes.bg.

" Най-вероятно няма да се одобри. Много е мъчно да си вземеш някакъв бонус, когато го дадеш на хората. Нашите акцизи са най-ниски в Европейски Съюз, обикновено е цените на колонките да са най-ниски. Маржовете на облага в Европа и България са близки - към 7-8%. Тази наклонност в близко бъдеще ще се резервира. Спекулантите на пазара елементарно спекулират с информацията, която излиза непрестанно ", уточни Хаджидимитров пред Bulgaria ON AIR.

Хаджидимитров означи, че няма никакви проблеми с доставките на горива, а пазарът е спокоен.

" Конкуренцията сега работи крепко за понижаване на цените по колонките. Потреблението пада и стартират да смъкват цените ", безапелационен е Димитър Хаджидимитров.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР