Какви трябва да са целите на женените двойки?Отрасваме с приказки,

...
Какви трябва да са целите на женените двойки?Отрасваме с приказки,
Коментари Харесай

Бракът не е краят на мечтите

Какви би трябвало да са задачите на женените двойки?

Отрасваме с приказки, в които принцът среща принцесата, избавя я от някое страшилище или зла магьосница, и двамата се женят и заживяват щастливо до края на дните си. С други думи, израстваме с концепцията, че сключването на брак е крайната цел и кулминационната точка на любовната ни история, и не ни остава друго с изключение на да се радваме, че сме постигнали всичко в любовен проект.

И тук не приказваме за напъните и компромисите, които се изисква една двойка да поставя след сватбата, с цел да резервира химията и тръпката. Става дума за всички тези благоприятни условия, проекти и цели, които женените двойки постоянно не помнят или не осъзнават, че имат пред себе си откакто към този момент са фамилни.

#Начертайте проект за бъдещето си като двойка.  След като отмине honeymoon етапа и еднообразното всекидневие ви завладее, помислете по какъв начин виждате връзката си след една, две или пет години. Какво очаквате един от различен и какво сте подготвени да дадете на половинката си? Едно такова обмисляне ще ви сближи, защото ще ви накара да гледате в една посока и да се стремите да бъдете по-добри в брака си.

#Планирайте и по настрана.  Компромисите постоянно са били ключът към щастието в една връзка, само че когато са прекалено много и прекомерно огромни, се губи салдото в връзките. Независимо, че сте едно цяло със брачна половинка си, е хубаво да не забравяте и какво желаете като обособени персони: мечтани дестинации, упоритости за израстване в специалността (или коренна смяна на сегашната) и даже жадувани покупки като кола или къща. Когато сте наясно с задачите на другия, ще може да ги осъществите дружно и по този начин да им се радвате повече.

#Правете дребни крачки.  Когато си извършите лист с стремежи или цели като екзотична отмора един път годишно, взимане на апартамент/къща на погашение, опреснителен ремонт напролет и така нататък, е хубаво да не се “изхвърляте ” с прекомерно амбициозни и нереалистични цели, тъй като е доста евентуално да не ги постигнете. Разделете задачите си в категории (здраве/покупки/пътешествия и т.н.), обмислете ги добре и постоянно, постоянно имайте авариен проект.

#Празнувайте успехите.  Когато дълго и неуморно работите за някоя цел, е доста допустимо да забравите да я отпразнувате. Възнаграждавайте себе си и половинката за всички старания и взаимни отстъпки да постигнете общата си фантазия – по този начин ще се почувствате оценени и окрилени, да завладеете и идващите върхове.

А ето и един лист на най-често срещаните цели , които женените двойки си слагат след брака:

  • Съставяне на общ бюджет и систематизиране на разноските
  • Купуване/продаване/наемане на парцел
  • Преместване в различен град/държава/при родственици
  • Купуване/продаване на автомобил
  • Планиране/опити за дете
  • Промяна/смяна на специалността
  • Планиране на пътешествия/почивка

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР