Какви ще са последствията за България след изгонването на руските

...
Какви ще са последствията за България след изгонването на руските
Коментари Харесай

Чуков: Ответните мерки на Русия ще касаят енергетиката

Какви ще са следствията за България след изгонването на съветските дипломати и какво да чакаме от срещата на НАТО?

" Ако погледнем към това, което се случи последните дни, разбираме, че министър председателят споделя от началото, че той е взел решението. След това се оказва, че не той е взел решението, а го е взел Съветът по сигурността към Министерския съвет. Първо, в случай че е имало в действителност подобен съвет и там участват, според нормативните документи двама представители на президента. Президентът от дълго време би трябвало да е в течение на това, което се случва, само че първата работа на Радев беше да каже, че не взе участие и не знае нищо по случая ", уточни интернационалният анализатор Боян Чуков.

" Оказва се, че нотата е подписана от заместител на външния министър, който няма право да го направи това. Затова адвокати като проф. Киров и Десислава Атанасова от ГЕРБ, намекнаха, че става дума за взимане на решение, което е безусловно нелегитимно и опонира на българските закони. Министър-председателят сподели още един път пренебрежение към българската страна и Конституция. Ние ставаме за смях и пред чужденците ", съобщи Чуков.

По думите му от съветска страна е казано, че ответните ограничения ще бъдат политически, дипломатически и асиметрични.

" Асиметричните ограничения, които взима Русия към сходни случаи, постоянно имат някакво отношение към енергетиката. Имаме взривяване на дипломатическите връзки сред Русия и България. Остава една голяма черна дупка, която не е в изгода нито на Русия, нито на България ", добави интернационалният анализатор.

" Руският президент незабавно отговори на повдигането на ветото на Турция за присъединението на Швеция и Финландия към НАТО. Той сподели, че това не ги смущава, само че незабавно ще бъдат взети контрамерки. Виждаме, че към този момент на територията на Беларус ще бъде ситуирано нуклеарно оръжие. Няма обаче да има огромен конфликт или спор. Никой не се готви за действителна война на европейския континент ", приключи Боян Чуков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР