Какви ще бъдат най-сериозните здравните предизвикателства, но и възможните решения

...
Какви ще бъдат най-сериозните здравните предизвикателства, но и възможните решения
Коментари Харесай

10-и Национален Фарма форум на „Мениджър“: Готови ли сме за следващите 10?

Какви ще бъдат най-сериозните здравните провокации, само че и вероятните решения за тях в идващите години – „ Мениджър “ търси отговори и градивни хрумвания от бизнеса и институциите в юбилейния си 10-и Национален Фарма конгрес . Той ще се организира на следващия ден, 28 февруари , в столичния София Хотел Балкан, с начало 9.30 ч. За да присъствате, е задоволително да извършите своята предварителна безвъзмездна регистрация тук .

В три дискусионни панела представители на фарма промишлеността, съсловни и държавни институции ще показват своята визия за бъдещето, най-важните цели за подобряването на здравето на нацията и методите за ускореното им въвеждане и следване, опциите за устойчиви модели на рационализация и своевременен достъп до новаторски лечения.

В първи панел под надпис „ Визия за бъдещето “ страната и бизнесът влизат в разговор за още по-ефективно взаимоотношение по основни тематики, свързани с развиване на политиките и практиките за обезпечаване на равнопоставен достъп до опазване на здравето и понижаване на районния дисбаланс, ролята на институциите за стимулиране на нововъведенията във фарма промишлеността.

Рамката на полемиката ще бъде заложена със особено квалифицираната за форума презентация, с която Деян Денев, шеф на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) ще разкрие на какви потребности ще би трябвало да отговори фарма промишлеността през идващите 10 години. Сред главните панелисти в институционалния спор, който ще се организира под модерацията на Аркади Шарков , макроикономист и специалист по стопанска система на опазването на здравето, са още: доцент Антон Тонев , дм и ръководител на Парламентарната комисия по опазване на здравето в 47-мо и 48-мо Народно заседание,  доктор Иван Маджаров, ръководител на УС на Български лекарски съюз, и Павел Колев , шеф на АбВи България, който ще показа с аудиторията и потребните заключения за последните 10 години в България през погледа на една интернационална компания. 

Цената на отсроченото здраве ще е в центъра на разискванията и гледните точки на главните участници във втори панел : проф. Илко Гетов , дф , представител на България в Европейската организация по лекарствата; доцент Ангел Кунчев, дм , основен държавен здравен инспектор; проф. доктор Асен Дудов , дм, ръководител на УС на Българското онкологично научно сдружение, и доктор Иван Вецев , ръководител на УС на Национална пациентска организация

От тях ще научим подготвени ли сме за посрещане на нови здравни рецесии, какви са най-важните цели на Националния противораков проект и по какъв начин ще се подсигурява осъществяването им, новите лечебни решения и готовността на здравната система за ускорение на пътя на пациентите до тях.

Модератор на панела е проф. доктор Георги Момеков , дф, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

С взор напред към маркера на идващото десетилетие – 2030 година и пистата, по която се движи към него най-съвременният дял от опазването на здравето, цифровото здраве , ще се включат в замяна на потребни хрумвания, доказващи се модели и практики участниците в трети панел . За софтуерните потребности и опциите за здравния бранш ще приказват министърът на електронното ръководство Георги Тодоров , проф. доктор Иво Петров , дмн, съосновател на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, медицински шеф и шеф на Клиниката по кардиология и ангиология, Илиана Паунова , изпълнителен шеф на Българската организация за верификация на медикаментите, и Георги Костадинов , съосновател и механически шеф на Kelvin Health. Модераторът на панела Мира Ганова, PhD , шеф на Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето, ще зададе звук на полемиката с настоящи данни за мащаба на цифровото здраве в числа.

Юбилейното издание на националния Фарма конгрес на списание „ Мениджър “ е със свободен достъп против предварителна регистрация, която можете да направите  тук . В страницата на събитието ще получите и повече информация за тематиките и участниците в полемиките.

Основни сътрудници на 10-и народен Фарма конгрес са:  АбВи България ; Българската организация за верификация на медикаментите ; Astra Zeneca

Събитието се осъществя с поддръжката на:  Takeda Sun Wave Pharma Astellas Novartis ; Roche ; Nurofen

Институционални сътрудници: Министерството на здравеопазването; Български лекарски съюз; Национална пациентска организация

Медийни сътрудници на форума:   bTV dir.bg Medical News ;   REDmedia portalnapacienta.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР