Какви са шансовете вотът на недоверие да мине или да

...
Какви са шансовете вотът на недоверие да мине или да
Коментари Харесай

На хоризонта вот на недоверие. Колко гласа са нужни, за да мине той?

Какви са възможностите вотът на съмнение да мине или да бъде отритнат, съгласно поръчките на политическите сили до тук и мандатите, които имат в Народното събрание? Отговорите дават от Българска национална телевизия

ГЕРБ-СДС са вносители - считаме за несъмнено, че техните 59 депутати ще поддържат вота на съмнение.

Ако прибавим към тях гласовете на Движение за права и свободи, за които Мустафа Карадайъ напомни през днешния ден, че са първите, поискали оставката на държавното управление - това са още 34 гласа.

Депутатите от Има Такъв Народ, без отделилите се петима, които подадоха през вчерашния ден своите заявки, сега са 20. Ясно е, че Има Такъв Народ желаят оставката на това държавно управление - разбрахме го по доста способи в последните дни и през днешния ден го потвърдиха и публично. Това общо прави 113 гласа. Трябват 121 гласа.

Ако прибавим към тези гласове и тези на " Възраждане " - 13 мандата имат те и потвърдиха, че ще гласоподават за вота на съмнение, това прави - 126.

Така вотът на съмнение може да мине и държавното управление да падне. Това значи, че следва нов опит за сформиране на кабинет в границите на този парламент.
От другата страна остават гласовете на " Продължаваме промяната " - те са 67, " Демократична България " - 16 депутати и Българска социалистическа партия - 26 + петимата, отделили се от " ИТН ", виждаме това, което знаем от през вчерашния ден - не им доближават 7 гласа, с цел да преодолеят вота.

Какво ще се случи до другата седмица обаче, когато би трябвало да бъде гласуването, е доста мъчно да се каже, защото не знаем дали ще има още депутати от Има Такъв Народ, които ще изберат да поддържат ръководещата към този момент тройна коалиция и по какъв начин може да се наклонят везните.
Тест за болшинството ще забележим още на следващия ден с гласуването на оставката на ръководителя на Народно събрание - Никола Минчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР