Какви са причините за ареста на бившия премиер коментираха в

...
Какви са причините за ареста на бившия премиер коментираха в
Коментари Харесай

Експерти за ареста на Борисов: Не е хубаво да се налива масло в огъня

Какви са аргументите за ареста на някогашния министър председател разясниха в студиото на Нова телевизия политологът доцент Стойчо Стойчев и политическият анализатор Слави Василев.

" Информацията е доста нищожна и човек каквото и да каже в такава обстановка, би трябвало деликатно да си мери думите, тъй като не е хубаво да се налива масло в огъня. В последна сметка обществото очакваше от доста време правораздавателните органи да подхващат някакви дейности по сигналите и информацията, която през годините излизаше по отношение на Бойко Борисов – пачките, кюлчетата ", сподели Ангелов. По думите му обстановката е невиждана.

" Да забележим някогашният министър председател арестуван, приведен в една дребна кола, без да има думата, е тотална промяна на това, което сме привикнали да виждаме. Едва ли Министерство на вътрешните работи ще си разреши сходна акция, без да има съображение да я направи ", счита политическият анализатор.

Стойчо Стойчев изясни, че Министерството на вътрешните работи би трябвало да има в действителност съществени причини за ареста.

" Очаквам през днешния ден да се чуят доста солидни причини за какво Министерство на вътрешните работи постъпва по този метод в изискванията на цялостна некомпетентност на правораздавателната система – нито съда, нито прокуратурата са известени. Без тяхното позволение не може да се подхващат никакви дейности от тук насетне. Когато арестуваш водача на политическата съпротива в Народното събрание, би трябвало да имаш съществени учредения да го направиш. Хипотезите биха ни вкарали в обстановка, в която още веднъж всеки жител да се съмнява дали властта употребява закона за свое убеждение ", сподели той.

Според него  министър-председателят би трябвало да излезе и да изясни за какво този арест става в този момент и по какви обвинявания. И добави, че е доста допустимо да има бумерангов резултат, в случай че Министерство на вътрешните работи не си е свършило работата и това се окаже PR акция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР