Какви са новите модели на работа, как се задържат таланти

...
Какви са новите модели на работа, как се задържат таланти
Коментари Харесай

The Future of Work Summit 2023: Научените уроци от пандемията

Какви са новите модели на работа, по какъв начин се задържат гении през днешния ден, за психологичното здраве на работното място и развиването на умения в фирмите, са част от тематиките на конференцията Признати лектори ще предложат своите визии и опит за корпоративната еволюция, салдото сред работата и персоналния живот и пресечната точка на поведенческата стопанска система и бизнес тактиките. Събитието слага фокус и върху смисъла на приобщаващите и разнородни работни политики.

Ковид свърши и остави в завещание работата от разстояние, по-късно стартира войната в Украйна. С нея пристигнаха високата инфлация, растящите разноски за живот, нови търговски рецесии, приключване на капитали от разрастващи се пазари и геополитическа неустановеност, с които малко на брой от бизнес водачите от това потомство са се сблъсквали. В същото време регулаторните органи и вложителите упорстват за повсеместен преход към по-устойчиви и зелени модели на работа. Глобалните провокации се отразяват и на България, която обаче има и още един проблем - намаляваща работна мощ. на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) обобщава, че повишението на умения ще е от решаващо значение за поощряване на растежа на бизнеса и подобряването на стандарта на живот в България в идващите години.

Конференцията Future of Work, проведена от " Капитал " и " Кариери " ще срещне експерти в региона на водачеството и човешките запаси на 24 октомври тази година и ще търси отговори на комплицираната палитра от провокации, с които се сблъскваме през днешния ден:
Реклама
➤ измененията във функционалностите и ролята на HR-и и водачи
➤ справяне с провокациите на новите работни модели ➤ разкриване на нови гении и задържане на чиновници ➤ по-доброто служителско прекарване и психологично здраве Реклама
➤ развиване на нови умения в организацията, основаването на сполучливи екипи и упованията на поколението Z
Лекторите
Патрик Гугенбергер , дълготраен сътрудник в McKinsey & Company и съветник по организационни промени, ще приказва за основните аспекти от корпоративната еволюция, които водят бизнеса към по-висока успеваемост и резистентност. Кариерният му път в McKinsey & Company включва съпредседателска роля в практическата група на компанията, където управлява начинания, основани, с цел да отключат цялостния бизнес капацитет на сътрудниците посредством рационализиране на организационния дизайн и сполучливото използване на цялостни трансформации на оперативните модели. Той е и съавтор на отчета на McKinsey " Състоянието на организациите ".

Как да осъзнаем и приемем, че работата е част от нас, само че не е цялата ни същина, ще показа по време на конференцията Симон Щолцоф. Той е публицист от Сан Франциско, някогашен началник за дизайна в световната иновационна компания IDEO; негови публикации са оповестени в The New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, The Atlantic и други В най-новата си книга от 2023 година The Good Enough Job, Симон изследва способността сами " да ковем работата си " или да дефинираме субективната стойност на нашата работа самостоятелно, запазвайки време и сила, които да влагаме в други аспекти от живота си - било то връзки, локална общественост или персонални ползи и занимания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР