Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време

...
Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време
Коментари Харесай

Какви са най-честите нарушения на пътя

Какви са санкциите за нарушавания на пътя, за какъв брой време се лишава шофьорска брошура при повторни нарушавания и къде най-често бъркаме?

Най-тежко се санкционира шофирането след приложимост на алкохол, като според от наличието на алкохол в кръвта санкциите може да вариват от 500 до 1000 лева санкция, от 6 до 12 месеца лишаване на шоьфорската брошура, съобщи Българска национална телевизия.

При наново залавяне на водач, използвал алкохол, книжката се лишава за 3 години.

Превишаването на позволената скорост за предвижване зависи от мястото, където е осъществено нарушаването - в и отвън обитаемо място, както и с какъв брой е превишена скоростта.

При образуване или присъединяване на нерегламентирани надпревари шофьорската брошура се лишава за 12 месеца, а санкцията е 3000 лева

Книжка се лишава при ръководство на нерегистрирано МПС, ръководство на МПС с рисков товар без регистрация, отвод да се съблюдава краткотрайната организация на придвижването, каране в лентата за наложително прекъсване, нахлуване след знак, който не разрешава влизане при краткотрайна възбрана за придвижване.

Санкции за чести нарушавания включват прекосяване на червен светофар, говорене по телефона по време на шофиране, шофиране без включени фарове, без включени фарове. Те включват и потребление на антирадар, лишаване на преимущество на пешеходна пътека, изхвърляне на предмети, както и пътешестване или шофиране без защитен колан.

В летния сезон хиляди българи почиват зад граница. Голяма част от тях избират по-близките дестинации - Гърция, Турция, Сърбия и Македония.

Ако в България за опит за увъртане с антирадар ни глобяват с 50 лева, то в Гърция глобата е 2000 евро. Законът за придвижване по пътищата в южната ни съседка планува сурови санкции и за прекосяване на червен светофар, подсети пред Българска национална телевизия инж. Малинка Бондеренко от Съюза на българските автомобилисти.

" 60 дни смъкват регистрационните табели и за период от 20 дни ни лишават от свидетелството за правоуправление. Ако наложената с документ санкция платим в границите на 10 дни, тя ще бъде свалена на 50% ", сподели тя. 

Най-строги са глобите за приложимост на алкохол в Турция.

От април тази година Сърбия има нов Закон за придвижване по пътищата. В него е включена санкция и за междинна скорост.

" Синхронизирани са пунктовете за възнаграждение на пътни такси и по този начин, когато той отиде до идващия пункт за заплащане на пътната такса дружно с таксата, която би трябвало да заплати ще му излезе и санкцията. Над 121 км/ч са 3000 динара (около 50 лева.) ", уточни още инж. Бондеренко. 

За изхвърляне на боклук на пътя санкцията в България е 30 лева В Македония за същото ще ви глобяват с 45 евро. Там всички водачи с българска регистрация би трябвало да показват застраховка " Зелена карта ", в която наложително е разказано, че е годна за югозападната ни съседка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР