Какви са алтернативните пътища към бъдеще, което е по-добре осигурено

...
Какви са алтернативните пътища към бъдеще, което е по-добре осигурено
Коментари Харесай

Сигурност vs иновации: Как да инвестираме в бъдещето си

Какви са различните пътища към бъдеще, което е по-добре обезпечено финансово - и има ли измежду тях такива, които са недопустимо рискови? В търсене на отговора отзиви сблъскаха участниците в полемиката " Дигиталните финанси на бъдещето " в границите на форума " Money.bg Лични Финанси ".

Неизбежно сега сходна тематика няма по какъв начин да не включва Биткойн и останалите криптовалути. " Важно е да се гледа на капиталовия актив като подобен, само че и да се следят циклите - за Биткойн стартира да се приказва когато цената е извънредно висока, а когато цената е ниска и е най-добре да се влага, множеството хора се опасяват ", разяснява Владислав Драмалиев (фондация " Битхоуп " ).
 Очертаваща се наклонност на имотния пазар у нас - хората купуват за лично прилагане, не толкоз за вложения
Очертаваща се наклонност на имотния пазар у нас - хората купуват за лично прилагане, не толкоз за вложения

Гледни точки и още от специалисти по време на форума " Money.bg Лични Финанси "

По думите му най-популярната криптовалута е актив от нов клас - носи възрвръщаемост като софтуерна акция, само че е и корав актив като златото. Той добави, че в интервала 2010-2020 BTC беше най-добре представящият се актив в света с към 100% растеж на година и в този момент виждаме " институционализация ", в границите на която 13-те Биткойн ETF-а са измежду най-добре представящите се борсово търгувани фондове.

Не мога да намеря приложимост на криптовалутите за естествени покупко-продажби, цената им е доста волатилна, съобщи на собствен ред Пламен Дильовски (Futura). По думите му фактор е и че интервалът на търгуване е доста къс: " Бих вложил във фондове и активи, които имат най-малко 20 години ".
 Снимка 660606
Източник:

По думите му " крипто все още не може да се одобри като вложение ", до момента в който при търсенето на дълготраен небосвод - над 10 години, на напред във времето излизат ETF-ите, които оферират подготвени портфейли от акции, които можем да купим. По думите му още по-добър избор за начинаещите вложители са индексните ETF, които наблюдават придвижването да вземем за пример на S&P 500 или NASDAQ.

Той прикани искащите да влагат да се осведомят за таксите на взаимните фондове и ETF.

Ако чакаме 20 години, преди да влагаме в даден актив, ще изпуснем нововъведенията през тези 20 години, апострофира го Александър Цветков от цифровия осигурителен брокер " Болерон ". Неговата платформа към този момент предлага застраховка " Живот ", която е обвързвана точно с инвестиция в ETF.

Според Цветков улеснението при покупката на криптовалути е огромен фактор за покачвания интерес към тях, като той направи паралел със застраховането, където, по думите му " Болерон " не " краде " пазарен дял от други брокери, а го усилва посредством хора, които не биха минали през обичайна потребителска пътека при сключването на лавица.

Гледайте цялата полемика във видеото!

" " се провежда с поддръжката на,,,,,  и

* Настоящият материал е с осведомителна цел и не съставлява капиталов съвет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР