Каквато и да е причината за болката в гърлото, е

...
Каквато и да е причината за болката в гърлото, е
Коментари Харесай

Ето как болките в гърлото изчезват за секунди

Каквато и да е повода за болката в гърлото, е належащо да предотвратите по-нататъшното утежняване на здравето и да се справите с инфекцията. Натуралните медикаменти са незаместим асистент в този случай.

• Горска теменуга

При коклюш, изострен и продължителен бронхит и белодробна туберкулоза пийте настойка от растението (2 с.л. суровина залейте с 400 мл вряла вода, оставете 2 часа да се запарва и прецедете) – по половин чаша, 4 пъти дневно.

• Мащерка

При загуба на глас от билковата отвара (1 с.л. първични материали в чаша вряла вода) направете парещ компрес на гърлото (поставете суха забрадка върху мокра салфетка, с цел да се резервира топлината).
Снимка: shutterstock  Ето по какъв начин болките в гърлото изчезват за секунди

• Черна топола

При бронхит, пневмония, възпалено гърло, стоматит изплакнете устната празнина с топла запарка (смес от билки – по 1 супена лъжица пъпки от черна топола, бяла бреза, риган, цвят и листа от лечебна ружа и кафява шипка, залейте с 400 мл вода, оставете да къкри на слаб огън 5 минути, а по-късно запарвайте 4 часа) 5-6 пъти дневно.

• Копър

При бронхит и прегракнал глас пийте запарка (50 г примес от семена от копър и изсъхнал цвят от елементарен лопен, взети в съответствие 1:1, залейте с 500 мл положително алено вино, оставете да ври на котлона 2 минути, прецедете) приемайте няколко пъти дневно, по 30 мл на дребни глътки.

• Хрян

Когато кашляте с храчки, вземайте примес (100 г накълцани корени от хрян и 1 цялостен лимон, 100 г мед) като отхрачващо средство, по 1 с.л., няколко пъти дневно, дружно с чай от примес от билки (1 с.л. примес от билките елементарен репей, сладка детелина, листа от подбел и горски слез, в съответствие 3:1:1:1, залейте с 1 чаша вряла вода, оставете да се запарва 10 минути, прецедете и прибавете мед) по 1/3 чаша, 3 пъти дневно.
Снимка: shutterstock  Ето по какъв начин болките в гърлото изчезват за секунди

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР