Каквато е държавата такъв е и футболът. Сблъсъците във футбола

...
Каквато е държавата такъв е и футболът. Сблъсъците във футбола
Коментари Харесай

Кеворкян: Отдавна трябваше да сме отличени и като първенци в производството на словесен боклук по телевизията

Каквато е страната подобен е и футболът. Сблъсъците във футбола са същите като тези в политиката. Това написа във Facebook профила си журналистът Кеворк Кеворкян. Публикуваме поста на Кеворкян без редакторска интервенция:
“МЕРЗОСТ Футболът е подобен, каквато е и страната – не може всичко да се разпада, а той да е някакъв оазис на триумфа и приличието. И футболните конфликти са такива, каквито са и в политиката – там не хвърлят, към момента, павета, не трошат и палят, не се лее кръв, най-малко очевидно. Но неверните политически решения не са по-малко кръвожадни – и това изяснява, за какво сме първенци във всевъзможни черни статистики. Надарени сме и с най-високата смъртност – за тази кръв става дума.
Отдавна трябваше да сме отличени и като първенци в производството на вербален отпадък по малкия екран. Там могат да се чуят невероятни нелепости, само че една надмина всичко. Случи се вечерта на 16 ноември. В истеричната си възвишеност репортерите трошаха езика, кой колкото може. Но един от тях изпревари всички. Майстор на сакатия език, той назова, без даже да се замисли, „ продукт “ – парче от бордюр, хвърлен по служителите на реда. Виковете били „ несконечни “. Феновете не успеели „ да устоят нервите си “. Зърнал част от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, „ които просто пуфтяха и се бяха хванали за главата “. И шедьовърът на лапацалото: „ Дори един от служителите на реда съумях да чуя да споделя – Хайде да ги убием тези “. Хайде да ги убием тези?! Чул-недочул – само че популяризира идиотски една низост. Некадърен подбудител – даже най-разпалените футболни почитатели биха се погнусили от него. Следващата вечер/на 17-и, в централните вести разговаряха с него – като че ли въобще не си дават сметка, какво насърчават. И въобще не загатнаха мръснишката имитация. Лумпениадата в малките екрани към този момент е неизкоренима. Тя е облик и сходство на протичащото се в политиката. Там се хванаха незабавно за гушите – въпреки футболът въобще да не ги интересува. Премиерът Денков изиска главата на вътрешния министър – и неотложно получихме обяснението за мераците му: министърът не се съгласил да бъде бухалката на ПП/ДБ в изборите. Денков, несъмнено, не сподели и думица за левашкия гаф на новия столичен кмет Терзиев – той, на практика, е съорганизатор на безредиците. И нали е добър предприемач, незабавно показа сметката на разрушенията – 42 хиляди лв.. Интересно, в случай че, не дай Боже, бе умрял някой – на какъв брой щяха да оценят живота му?
В последна сметка, отново стана ясно, че всички са жертва на Големия Разпад: и почитателите, и служителите на реда и останалият Народец… *** Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие във ФБ, които употребяват името ми и мои снимки, нямат нищо общо с мен ”, написа Кеворкян във Facebook.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР