Каква по-подходяща плънка за печената патица от бекон и билки,

...
Каква по-подходяща плънка за печената патица от бекон и билки,
Коментари Харесай

Печена патица с бекон и билки

Каква по-подходяща плънка за печената патица от бекон и билки, просто не се сещаме

Необходими Продукти

● патица - 1 добре почистена
● черен пипер
● розмарин - 1 филиз
● сол
● свинска мехлем
● бяло вино - 1 ч.ч. изсъхнало
● картофи - нарязани на клинове
● моркови - нарязани

За пълнежа


● бекон - 4 тънки филийки
● розмарин - 1 филиз, раздробен
● мащерка - 1 ч.л. или 2 стръкчета прясна
● чесън - 10 скилидки и повече на усет
● култивиран чай - 1 ч.л. или на усет

Начин на подготвяне

Предлагам ви една от най-големите класики в приготвянето на патица - обичайната рецепта за фестивала на патицата в Италия. Лесна рецепта за подготвяне. При готвенето ароматът на билките овкусява неустоимо нашата патица.

Приготвям я с чесън, розмарин, сол и черен пипер. Оставям да си почине през нощта, след което омотавам в филийки бекон, от вътрешната страна и от време на време извън. Дори съм приготвяла единствено с бекон във вътрешността без никакви овкусители.

След това отива във фурната и с цел да стане нежна, я омотавам в алуминиево фолио, тъй че да не стане прекомерно суха.

След като почистите патицата, изгорете останалите пухчетата! Натъркайте патицата от вътрешната страна и извън със солта, черния пипер и розмарина.

Навлажнете вътрешността със струйка зехтин или масло, след което подредете в отвора филийки бекон, розмарин, салвия, мащерка, чесън (скилидки), с цел да се свържат с аромата на билките.

Затворете патицата, като я зашиете с игла и конец и я поставете във към този момент намазана със свинска мехлем правоъгълна тава. Върху нея се излива масло и се слага в авансово загрята фурна на 180-200°C, като понякога се намокря с вино.

Завийте тавата с пълнената патица с алуминиевото фолио. По средата на готвенето (около 45 минути) прибавете картофите и морковите. След към час и половина сервирайте гореща към този момент готовата патица на фурна.

Добра разновидност е да добавите галета, разрушени яйца и нарязан свеж магданоз към пълнежа за печена патица с бекон и билки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР